Ensilumi satoi - märkää ja valkoista

Ensilumi satoi tänään tänne Kaakonkulmalle. Muutamia hiutaleita oli ilmassa jo jokunen päivä sitten, mutta nyt tuli sen verran, että maa on valkoinen. Pienen hetken.

Satavan ensilumen nostattama riemu lapsissa on aina yhtä voimakas ja täynnä tunnetta. "Lunta sataa! Lumikola esiin! Missä pulkka? Kohta on joulu! Joulupukki tulee!!" Lumiukon tekeminen onnistuu, vaikka lunta ei olisi paljon mitään. Jostain ne aina kaapivat lumet kasaan ukkoa varten - tai kahta, kuten meillä. Katsokaas miten hienot:

Tämä on sellainen pöytämalli lumiukosta.

Lumiukkojen lisäksi mäenlasku on toinen, mikä lapsilta onnistuu, vaikka maassa olisi pelkkää kuuraa. Pulkat ja liukurit ovat vielä varastossa (huono äiti), mutta onnistuu se lasku ulkohaalarin avustuksella tai vaikka vanhalla mäkihyppysuksella, kuten meillä tänään.

Hyvin luistaa mäkihyppysuksella.

Halusin vangita kamerallani ensilumen puhtaan kauneuden. Seuraavat kuvat olen ottanut kotipihaltamme:

Pelargoniat peittyivät lumeen.

Talventulo näyttäisi nyt olevan tosiasia ja niinhän sen pitääkin, onhan pian jo marraskuu. Tämä tietää meille muutoksia työrintamalla, sillä maanrakennuksen lisäksi tulevat kuvaan mukaan myös auraus sekä liukkaudentorjunta. Tänään sai Hamina-Vaalimaa -tieosuus kauden ensimmäisen kerroksen suolaa pintaansa ja oli siellä hieman aurallekin hommia. Haluan muistuttaa, että ajakaa hyvät ihmiset varoen ja vallitsevan kelin mukaan. Parhaamme teemme, mutta kesää emme pysty taikomaan tuonne tieverkolle. Ja vaihtakaa ne talvirenkaat autoihin!

Katariina <3