Habitare 2018 - syksyn sisustusta inspiraatiokuvina

Habitare -messut oli ja meni, kävin haistelemassa syksyn sisustustuulia ja koostin tähän kuvista inspiroivimmat.

Menomatkalla piipahdin Vantaan Ikeassa. Tai siis tarkoitus oli piipahtaa, mutta ainahan siellä aikaa palaa. Ovat rakentaneet siitä ihan kiusallaan sellaisen, että sitä joutuu kiertämään koko valtavan rakennuksen osastot läpi päästäkseen kassoille. Lattiassa on nuolet, joita seurata ja ympärillä kaikkea kivaa, jota kärryihin poimia. Ravihevosen silmälapuille olisi käyttöä.

Kuten tiedätte, olen aika perso kaiken kauniin ja etenkin vaaleanpunaisen perään. Kovetin itseni vaaleanpunaisen astiaston edessä muistellen kotona jo valmiiksi olevaa lautasmäärää. Vaaleanpunaisten juomalasienkin kohdalla onnistuin vakuuttamaan itseni siitä, että hajoavat kuitenkin eivätkä sovi astianpesukoneeseen mallinsa vuoksi. Sen jälkeen lähti lapasesta...

Se alkoi ihanan paksusta, vaaleanpunaisesta torkkupeitosta. Seuraavaksi vähän lautasliinoja (joita kukaan ei edes käytä). Keksejä vaaleanpunaisessa kääreessä, koristetyynyjä ja pum - vuodevaatteita! Aina vain ihanampia löytyi, kolmas valinta oli se, jonka lopullisesti kelpuutin ja jatkoin kohti kassaa. Mukaan tarttui vielä kynttilöitä ja maljakoita, eli kaikkea tosi tarpeellista. Ja niin siinä kävi, että mitään en oikeastaan tarvinnut, mutta kaikenlaista kertyi kärryihin. Olen kuullut, että tuo on hyvin yleinen vaiva kyseisessä tavaratalossa...

Messukeskukseen löysin tällä kertaa peräti ilman eksymistä. Viime vuonnakin osuin sinne ensi yrittämällä, mutta en löytänyt sisäänkäyntiä parkkihalliin... Nyt kaikki meni hienosti ja sukelsin sisustuksen maailman syövereihin. Seuraavaksi niitä kuvia sekä esittely muutamasta minua inspiroineesta kohteesta.

Uusvanhaa materiaalia päivitetyissä sävyissä

Ylläolevista kuvista on nähtävissä, että plyysihuonekalut ovat tehneet paluun. Niin se vain on, että samat asiat tulevat aina uudelleen muotiin sekä sisustuksessa että pukeutumisessa. Jälleen voin riemuiten todeta, että onneksi uusi versio on aina parempi kuin se edeltäjänsä. Kerrassaan ihana materiaali.

Jotain karvaista ja pehmeää

Tästä nojatuoista on plyysit kaukana, nimittäin tämä on ehtaa lampaantaljaa. Ihan mieletön! Sopisi niin mainiosti kaltaiselleni vilukissalle. Tämä on saatavilla Iskusta.
Ja kun taljoihin päästiin, niin katsokaa mitkä värit! vain tietoisuus siitä, että itse joudun ostokseni kantamaan, esti minua ostamasta tuota pinkkiä...

Oivaltavaa valaistusta

Kotona Designin Kuutaulu toimii sekä seivävalaisimena että ilmoitustauluna. Kuvassa näkyvillä hahmoilla saa lappuset laskeutumaan kuun pinnalle. Rakettimagneetti himmentää valaisimen laskeutuessaan oikeaan kohtaan. Ihana yksityiskohta sisustukseen, tästä pidin erityisen paljon.

Runoutta

Ohto Nordic Homen Kuultojuliste, jonka ideana on, että voit itse valita oman kuvan tuonne alapuolelle ja kehystää haluamallasi tavalla. Julisteissa Hanna Lindin runoja.
Lisää Hanna Lindin runoja kuultojulisteina.

Luksuskeppiheppoja

Keppihevosten mersut.

Hile Hobby Horse -keppihevoset valmistetaan käsityönä suomalaisen kalusteteollisuuden ylijäämänahasta. Tämä on mielestäni nerokas keksintö. Tämä keppari sopii sisustusesineeksi vaativampaankin makuun.

HILE -muotoilumerkin perustaja, suunnittelija Hilja Nikkanen esittelee keppihevosia.
Eikö olekin ihana?

Kotimaisuus kunniaan

On ilo löytää kotimainen astiasto, joka oikeasti suunnitellaan sekä valmistetaan Suomessa. VAJA Finland tuotemerkki on perustettu vuonna 2011 ja siihen kuuluu kaunis kokoelma käyttöastioita, jotka tosiaan valmistetaan Porvoossa.

Jukka Rintalan tauluja, vielä minulta puuttuu oma seinältä...
Rintalan malliston solmioita.
Kotimainen kädentaito on arvostettua. Kerafiikka - tyylillä tehtyä käsityötä Joensuusta.

Joulu on ihan kohta

 Ja lopuksi kurkistus jouluun, kovin tutulta ja turvalliselta näyttää - hyvä niin.

Maileg
Lyhtytalon valikoimaa.
Havin messuosaston tunnelmaa.

Kuten näitte, kivoja juttuja sisustuksen saralla. Ei mitään mullistavaa eikä pelottavaa, vaan juuri kaikkea suomalaiseen kotiin sopivaa.

Katariina <3