Harjoitus tekee mestarin?

Kuten olen teille aiemmin kertonut, minulla on kuorma-autokortti lompsassa ja kuljettajan ammattipätevyyskortti käsiveskassa. Tuon C-kortin ajoin liki kahdeksan vuotta sitten. Olin silloin viimeisellä neljänneksellä raskaana - eli ihan oikean rekkakuskin kokoinen keskivartaloltani.

Nautin kovasti kuorma-autolla ajamisesta. Moni on kysynyt, että eikö minua pelota. Rehellisesti voin sanoa, että ei yhtään. Ohjaamosta näkee kauas, mikäs se on ajellessa. Auton lähellä kuitenkin on paljon pimeitä paikkoja, jonne ei näe, vaikka peilejä on paljon. Tuollaiseen kuolleeseen kulmaan hukkuu helposti henkilöauto, joten huomio ei saa olla pois liikenteestä hetkeäkään.

Osaan ajaa myös pyöräkuormaajalla. Tarvitseeko edes erikseen sanoa, että siitäkin nautin aivan suunnattomasti. Mitä enemmän rautaa alla, sitä parempi. Meillä on noita vehkeitä talossa muutama, isompia ja pienempiä. Kaikkien kanssa olen kaveri, joten ei sen niin väliä millä ajan. Pääasia, että pääsen. Ja voitte kuvitella miten kovasti herättää huomiota, kun ohjaamossa istuukin nainen! Tähän saakka olen lykkinyt kuormaajalla lunta ja se on sujunut moitteetta. Maanantaina kohtasin kuitenkin voittajani:

Kuormalava

Juu, kuormalava se on. Harjoittelin kuorman purkamista ja lastaamista. Jumankekka että voikin olla hankalaa! Kuormaajassa oli kiinni trukkipiikit ja niillä sitten yritin osua tuohon lavan keskellä olevaan välikköön. Ei osunut ekalla kerralla, ei toisella, eikä kolmannellakaan...

Epätoivon äärellä.

Kuvittelin nostavani ja siirtäväni lavan tuosta vaan, mutta eikös mitä... Niitä trukkipiikkejä ei edes näe kun tuolta alhaalta nostaa. Perstuntumalla pitäisi onnistua. Mielessäni jo suunnittelin peilirivistöä sinne eteen asennettavaksi, sellaista hienoa patenttiratkaisua ajattelin, onneksi nuo aikeet kuitenkin vaipui unholaan kaikessa hiljaisuudessa.

Tarpeeksi kun huteja huitoo ja tyhjää nostaa, niin nousihan se lavakin sieltä maasta. Jos siinä olisi oikea kuorma ollut, olisi tuhot olleet mittavat. Lasti olisi levinnyt moneen otteeseen pitkin pihaa, siihen rahtarin hajonneiden hermojen viereen.

Huomatkaa kyydissä oleva lava!!! Ja jättäkää huomioimatta, että ne piikit on siellä lavan alla eikä keskellä...

Raakileeksi jäi tämä ratinpyörittäjä vielä kuormaushommissa. Uskon vahvasti siihen, että harjoitus tekee mestarin tässäkin. Onhan tämä sellainen ala, että ei tätä opi kuin tekemällä - ja sitkeästi harjoittelemalla.

Katariina <3