Ja taas mennään! - Kaakon Kamarimusiikki 2018

Kaupallinen yhteistyö: Kaakon Kamarimusiikki

Kaakon Kamarimusiikki kajautetaan käyntiin tiistaina 3.7.2018. Siellä minäkin taas olen, en onneksi esiintymässä kuitenkaan. Minun toimestani siellä laulaa pelkästään kamera. Hyvä niin.

Varmasti taas joku ihmettelee, että mitä se sellainen kamarimusiikki on. Kyseessä on taidemusiikin tyylilaji, jossa kappaleet on sävelletty sinfoniaorkesteria pienemmälle kokoonpanolle. Eli jylhää tulkintaa pienellä porukalla. Eikä liity makuuhuoneeseen nimestään huolimatta...

Kävin etukäteen katselemassa tunnelmia Virojoella sijaitsevassa Kaakon Kamarimusiikin toimistossa. Samalla sain vähän rekvisiittaa tulevaa tapahtumaa ajatellen.

Ihan upouusi festaripaita ja passi, jolla pääsee konsertteihin.
Toimistossa asiakkaita palvelevat Emmi Juvonen ja Anniina Pakkanen.

Satuinpa parahiksi paikalle, sillä toimiston tytöt kertoivat Ahopellon Sirun olevan siirtämässä flyygeliä! Siru on Kamarimusiikin toiminnanjohtaja ja pitää käsissään monia lankoja. Nyt todella halusin nähdä kuinka hänen käsissään kestää myös flyygeli...

Ööö tuosta ovesta sen pitäisi mahtua...
Eikä se Sirun kantamana siirtynytkään. Kyllä oli ihan ammattilaiset asialla. Heillä oli tuollainen hassu laite, jolle flyygeli kipattiin pötkölleen. Myös soittimen jalat irroitettiin ennen siirtoa.
Siellä se nyt menee!

Ihan järkyttävä määrä heillä on ollut hommaa kaikessa järjestämisessä, mutta nyt on valmista. Ja jos mitä yllättävää sattuu, niin hetkeäkään en epäile etteikö nämä ihmiset siitä selviäisi. Taitaa kävijämäärä kasvaa tänäkin vuonna, uusi yleisöennätys tulee ihan taatusti.

Mutta hei, käykää itse niissä konserteissa. Itse kävin ensimmäistä kertaa viime kesänä ja oikeasti se oli todella mieleenpainuva kokemus. Että jotkut osaa soittaa ihan oikeasti niitä iankaikkisen vanhoja sävellyksiä!

Itse menen tiistai-iltana Virolahden kirkkoon kuuntelemaan Iloa ja valoa! -konserttia. Siellä on Beethovenia ja vaikka mitä muuta. Soittamassa mm. Jukka Merjanen, Liisa Malmivaara ja Tuomas Turriago. Tuttuja nimiä edellisvuosilta. Toinen konsertti, johon on ihan pakko päästä, soitetaan torstaina Miehikkälän kirkossa. Silloin teemana on Romantiikan väkevää voimaa. Kirkkokonsertit ovat muutenkin hienoa kuultavaa, onhan siellä akustiikka ihan omaa luokkaansa. Perjantaina olisi oopperaa tarjolla ihan ensimmäistä kertaa Kamarimusiikin historiassa. Valitettavasti sinne en kuitenkaan pääse, koska tuolla minun miehellä on varattu sille illalle meille jotain ihan muuta menoa.

Koko ohjelman löydät tästä linkistä. Lippuja saa ostettua sieltä Virojoen toimistosta tai sitten suoraan Lippupisteestä osoitteesta www.lippu.fi.

Nähdään Kamarimusiikissa, tule nykäisemään hihasta!

Katariina <3