Jouluinen kirjavinkki lapsiperheelle - sopii myös joulukalenteriksi!

Starboxin blogiportaalissa kirjoittaa huipputyyppejä, ihmisiä, joiden monipuolisuuden äärellä välillä ihan hämmentyy. Minulla on ollut ilo tutustua Joulusatuja -kirjaan, jonka on kirjoittanut Erja Eliala Hittejä ja huteja -blogista. Blogiin pääset tästä linkistä, suosittelen tutustumaan.

Innostuin heti kuullessani Erjan kirjasta ja olin virtuaalinen käsi pystyssä huutamassa minäminäminä, kun tarjoutui mahdollisuus saada kirja luettavaksi. Ai miksikö? Enhän minä ole lukutoukkaa nähnytkään. No koska kyseessä ei olekaan ihan mikä tahansa kirja.

Erjan kirjoittama ja Hannu Härkösen kuvittama kirja koostuu 23 sadusta ja yhdestä runosta - eli kaikkiaan 24 tarinaa soveltuen mainiosti siis joulukalenteriksi. Tarinat eivät ole liian pitkiä, vaan juuri sellaisia sopivan hengähdystauon antavia sinne joulukiireiden keskelle. (Ja on se lapselle ääneen lukeminen tärkeää muutenkin kuin joulun aikaan, Erja on kirjoittanut blogissaan aiheesta hyvän tekstin.)

Joulusatuja -kirja sopii parhaiten esi- ja alakouluikäisille lapsille, mutta ihan yhtä hyvin myös lapsenmielisille aikuisille. Sadut ovat tyyliltään perinteisiä, mutta samalla nykyaikaisia, loppuen kauniisti ja sisältäen opetuksen. Itse tykkäsin siitä, että sadun aiheista oli helppo keskustella lapsen kanssa. Helposti lähestyttävää, lämmöllä kirjoitettua tekstiä. Ja kuvat, voi että miten mainioita ne ovat. Kaikki postauksen ihanat kuvat valokuvasin kirjasta.

Annoin kirjan meidän viisivuotiaan käsiin. Ilahtui kovasti, kun huomasi, että nyt on joulu kyseessä. Kehoitin selaamaan kirjaa ja etsimään sieltä tarinan, jonka halusi kuulla. Ei siinä kauan mennyt, kun valinta oli tehty: Petteri-poro sairastuu. Tarina kertoo Korvatunturin kiireistä ja sen kiireen keskelle hieman unohtuneesta Petteristä. Petterin vaivat eivät helpota voimajuomalla. Onneksi vanha ja viisas Joulupukki ymmärtää mistä on kysymys ja hoitaa homman maaliin. Niin se vaan on, että yhdessä vietetyn ajan puute sairastuttaa jopa Korvatunturin ykkösporon. Tästä syntyi ihan kiva keskustelu sadun jälkeen kuopuksen kanssa.

Voit hankkia oman kirjasi täältä:

Bod.fi
Adlibris.com
Sskk.fi

Tai nopeimmin suoraan Erjalta laittamalla sähköpostia osoitteeseen hittejajahuteja@gmail.com

Suosittelen! Toimii joulunodotuksessa vuodesta toiseen.

Katariina <3