Kaakon Kamarimusiikki - suuria säveliä pienessä pitäjässä

Hei ihmiset, Virolahdella tapahtuu!! Ensi viikolla tärähtää käyntiin Kaakon Kamarimusiikki ja minulla on ilo olla mukana blogiyhteistyön merkeissä. Tämä on ennakkopostaus, jossa vähän raotan verhoa ja kerron mitä on tulossa.

Katukuvaan ilmestyneet kyltit kertovat, että jotain on tapahtumassa.

Kaakon Kamarimusiikin virallisille sivuille pääset tästä linkistä. Eli kyseessä on kamarimusiikkifestivaali, joka järjestetään nyt neljännen kerran 4.-8.7. Ai mikä ihmeen kamarimusiikki? Sitä minäkin mietin ja minun mielikuvituksella siitä syntyi vaikka mitä ajatuksia... Google kertoo kuitenkin, että kyse on yhdestä taidemusiikin tyylilajista, tarkoittaen musiikkia, joka on sävelletty sinfoniaorkesteria pienemmälle kokoonpanolle. Kaikki tietävät suuret säveltäjät, kuten Beethovenin, Brahmsin, Bachin ja Tsaikovskin - mm. heidän mestariteoksista tässä on kyse. Ei mikään ihan turha juttu siis.

Tänä vuonna teemana on Musiikki ei tunne rajoja. Tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäiset konsertit ovat tiistaina naapurin puolella - Viipurissa. Varsinainen avajaistilaisuus eli alkusoitto järjestetään keskiviikkona 5.8. täällä Virojoella Takasen puistossa, sinne ei ole pääsymaksua. Naapurin tontille menemisen lisäksi uusinta uutta ovat myöskin taiteilijatapaamiset ja konserttien esittelyt ennen tilaisuuksien alkua. Totuttuun tapaan konsertteja on kirkoissa, seurantaloissa sekä luonnon helmassa. Tapahtumaan liittyy vahvasti myös Mestarikurssi soittajille, kurssin antia pääset kuulemaan konserteissa torstaina ja perjantaina.

Liput saat hankituksi kätevästi Lippu.fi -palvelusta. Jos haluat henkilökohtaista palvelua ja mukavan ostoshetken, poikkea ihmeessä Virojoentielle avattuun Kaakon Kamarimusiikin toimipisteeseen. Samalla saat hankituksi asiaankuuluvat oheistuotteet. Kävin paikan päällä kurkistamassa:

Ovet kutsuvasti avoinna.
Ja sisällä lämminhenkinen tunnelma.

Kamarimusiikin putiikista voit ostaa paidan päällesi ja kassin käsivarrelle.

Normia ja fitmallia.
Jos tunnelma käy turhan kuumaksi, voi tästä viuhkasta olla apua.
Oli ilo huomata paikallista osaamista olevan tarjolla. Taiteilija Ulla Laisin myyntinäyttely.

Itse meinaan käydä useammassa konsertissa, vielä en ole saanut päätöstä aikaiseksi, koska valinnanvaraa on niin paljon. Minä kun kuulun niihin, joilla ei pitäisi olla kuin pari vaihtoehtoa joiden välillä puntaroida - kaupan salaattitiskikin tuottaa vaikeuksia, kun etsin sitä suurinta ja kauneinta...

Ainakin alkusoiton käyn katsomassa ja konserteista Rakkauslauluja kesäillassa on ihan ehdottomasti kuultava. Rakkauslauluja kuullaan siis Virolahden kirkossa torstaina 6.7. nimekkäiden esiintyjien toimesta. Vai miltäs kuulostaa: Mari Palo, sopraano, Lilli Paasikivi, mezzosopraano, Markus Nykänen, tenori, Kristian Lindroos, baritoni, Johannes Piirto ja Ilmo Ranta, piano. Edeltävänä iltana konsertoidaan Klamilan kirkossa, tämäkin suuresti houkuttelee. Sekä Nuorten solistien konsertti, Virtuoosit vauhdissa ja Suurten säveltäjien muistolle -konsertti Miehikkälän kirkossa ja ja ja... Näyttää vahvasti siltä, että minua viedään kuin litran mittaa konsertista toiseen.

Mene Kamarimusiikin sivuille ja valitse Sinulle mieleinen konsertti. Minun mukaani pääset seuraamalla Katalogin facebook-sivuja, jonne päivitän konserttikuulumisia. Luvassa on myös oma postaus konserteista, sekä kurkistus kulissien taakse - sitä ei nimittäin ihminen arvaakaan miten mieletön määrä puuhaa ja liikkuvia osia tällaisen tapahtuman järjestäminen vaatii.

Tavataan konserteissa, saa tulla nykäisemään hihasta!

Katariina <3