Kasvisdippi - helppo (ja terveellinen) välipala

Tuossa eräänä päivänä höyrytin kukka- ja parsakaalia lähinnä vain itselleni, koska jälkikasvut ei niitä suostu syömään. Ajattelin, että eipä kannata paljon kerralla kypsentää, laitan loput jääkaappiin huomiselle. Ja kas kummaa mitä tapahtui... Ne raa'at kaalit katosivat siitä pöydältä! Ei jäänyt jääkaappiin laitettavaa, ei ollut seuraavalle päivälle. Pelkkä ranka oli kummastakin jäljellä - olivat tenavat käyneet napsimassa. Siitä se idea lähti, eli terveellistä välipalaa tarjolle. Ja niin syntyi terveellistäkin terveellisempi kasvisdippi.

Ainekset löytyvät lähikaupasta. Kotimaiset kasvikset ovat edullisia sesonkiaikana.

Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan pese ja paloittele kasviksia tarjoiluvadille. Itse pilkoin porkkanaa, parsakaalia, kukkakaalia sekä avomaankurkkua, mutta valinta on vapaa - laita mitä haluat. Tai minkä luulet maistuvan.

Kasviksien salaisuus piilee siinä kermaviilikastikkeessa, johon niitä saa dipata. Jos haluat kaiken alusta alkaen itse tehdä, niin mausta viili itse vaikka yrteillä ja muilla mausteilla. Minä menin siitä missä aita on matalin ja valitsin kaupan sipsihyllystä Estrellaa. Tzatziki Dipmix osoittautui täydelliseksi valinnaksi. Sekoitat vain jauheen purkilliseen kermaviiliä ja annat vetäytyä jääkaapissa sen aikaa kun kasviksia paloittelet.

Nostin kasvikset tarjolle ja arvatkaas miten kävi...

Kaikki meni!

Kasvispitoisen välipalan tuottamalla Hyvä äiti -tunteella oli myös varjopuolensa. Ihan mielettömät ilmavaivat! Kuten kaikki tietää, niin kyllähän se kaali pierettää. Etenkin raakana.

Kuten sanonta kuuluu: paska haisee ja banjot soi.

Katariina <3