Katariinan keittiössä letutkin hymyilevät

Milloin viimeksi paistoit kunnon lettuja? Ihan sillä perinteisellä ohjeella ja nautit lopputuloksesta mansikkahillon ja kermavaahdon kera?

Minä sain testattavaksi Opa Muurikalta HYMY-lettupannun ja sillä tulikin niin hilpeitä lättyjä, että oksat pois. Pannussa on paikat seitsemälle letulle ja se paistaa niiden pintaan hymynaamoja, kaikki erinäköisiä. Väkisin tulee hymy omillekin kasvoille, kun noita veikeitä lättyjä katselee - sopii siis keittiöterapiaksi vähän huonompaankin päivään ;)

Olin ensin aika epäileväinen tuon kuvioinnin suhteen, lähinnä mietin sitä, että letut jäävät paistaessa niin pahasti kiinni etteivät irtoa kuin taltalla. Eikös mitä, väärässä olin. Rasvaa toki täytyi paistaessa käyttää, jolloin lettujen kääntäminen sujui ongelmitta, ei tarttunut kiinni. Ja toden totta, kyllä ne letut hymyilivät minulle sieltä paistinpannulta. Hienosti tuli kuviot näkyviin kaikilla sen seitsemällä ilmeellä. Ja koska kyseessä on Katariinan keittiö, niin kyllä siellä muutama palanutkin lettu tuli, mutta älkää kertoko kenellekään, sillä syy oli täysin kokissa. Pannun puhdistat näppärästi ihan käsipelillä hanan alla.

Nämä letut yllättävät iloisesti.

Lettuihin on saatavilla monenlaisia ohjeita. Itse pidän sellaisista, jotka eivät ole makeita. Tässä hyvä perusohje, jonka itse teen tuplana, koska meitä on seitsemän syömässä.

LETUT

4 kananmunaa
1 l maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl öljyä tai sulatettua rasvaa

Vatkaa munat rikki. Lisää puolet maidosta, jauhot, suola sekä öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää loppu maito taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia ja paista rasvaa käyttäen kauniin ruskeiksi.

Oman HYMY-lettupannusi löydät tavarataloista tai voit tilata sen kätevästi suoraan Opa Muurikan verkkokaupasta, johon linkki tässä.

Katariina <3