Koeajossa Toyota C-HR: ei mikään tavallinen Pappa-Corolla!

Oletteko jo nähneet uuden Toyota C-HR crossoverin? Saanko esitellä:

Toyota C-HR 1,8 Hybrid Premium.

Kun minulle tarjoutui mahdollisuus koeajaa Toyotan C-HR -crossoveria kokonaisen viikon ajan, ei minun tarvinnut vastausta tähän edes miettiä. Nimittäin tämä nainen, jos kuka, rakastaa autoja ja autoilua, joten oi kyllä kiitos. Toyotasta minulla ei ollutkaan aiempaa kokemusta lukuunottamatta firman Hiluxia, jonka kanssa olen oikein hyvää pataa.

Auringonlaskun aikaan Haminan Puuropytyssä.

Yhteiseen viikkoon C-HR:n kanssa mahtui reilut tuhat kilometriä ja paljon kivoja kokemuksia. Kävimme shoppailemassa ja valokuvausreissuilla, hoidimme koulukuljetuksia ja ajelimme yötä myöten muuten vain. Kävimme myös Helsingissä, jonne minä onneton hukkasin kokonaisen auton. Kyllä! Toyotan hävitin ja taksin kanssa sen lopulta löysin. Pysäköintipaikan löytäminen on haastavaa, ihan kirjaimellisesti.

Kuvaaja: Perttu Hostikka

Toyotassa on paaaaaaljon ominaisuuksia, enkä malta olla lyömättä heti tiskiin omia suosikkejani:


Smart Entry & Start -avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä

Jokainen käsilaukun uumenista joskus avaimia epätoivoisesti etsinyt tietää miten tuskallista penkominen on, kun kohdetta ei vaan löydy. Kyynärvarsi on ostoskasseja pullollaan, osa roikkuu hampaissa. Tulee hiki. Mutta ei avaimia. Viimein ne löytyy, avaat oven, survot kassit autoon ja olet epähuomiossa tyrkännyt ne avaimet taas johonkin... Ei ole sitä ongelmaa Toyotan kanssa matkatessa. Oikeasti riittää, että avaimet ovat mukana laukussa tai taskussa, jolloin ovi aukeaa kahvaa hipaisemalla. Sama lukituksen kanssa - kevyt pyyhkäisy sensorin kohdalta ja klik, lukossa. Vahingossa et pysty itseäsi ulkopuolelle lukitsemaan, auto ilmoittaa ennen kuin edes ehdit yrittää.

Smart Start -avaimeton käynnistys

Avaimia ei tarvitse kaivaa esille edes käynnistämistä varten, riittää, että ne on autossa mukana. Napin painallus, vaihde päälle ja menoksi. Automaattivaihteisessa autossa seisontajarru menee automaattisesti päälle p-asennossa ja kytkeytyy pois laitettaessa vaihde päälle. Mukava ominaisuus.

Lämmitetty ohjauspyörä

Oikea unelmaominaisuus naiselle, jolla on lämmin sydän ja jääkylmät kädet. Ratti lämpenee todella nopeasti miellyttävään lämpötilaan. Ihana ominaisuus viilenevään syksyyn sekä paukkupakkasille (ja kylmään kesään).

Safety Sense -turvallisuusvarustelu

Varoittaa kuljettajaa ja tarvittaessa jarruttaa automaattisesti mikäli törmäys uhkaa. Tätä ominaisuutta en luonnollisestikaan tullut testanneeksi.
Kaistavahti tunnistaa kaistaviivat kameran avustuksella - ja kyllä toimii, huomasin tämän ajettuani loivaan mutkaan liikaa sisäkaarteen puolelta. Automaattisesti myös hienovaraisesti korjaa ajolinjaa, mutta näin järeitä otteita ei Toyota minun kanssa tarvinnut.
Automaattiset kaukovalot - mikä mieletön keksintö! Ei lyhyt-pitkä-lyhyt-pitkä räpsyttelyä, vaan auto hoitaa sen kuljettajan puolesta. Testattu toimivaksi ja kyllä tykkäsin.
Adaptiivinen vakionopeussäädin tunnistaa edellä ajavan tutkan avulla ja mukauttaa nopeuden niin, että välimatka edellä ajavaan pysyy turvallisena. Ihan äärettömän kätevä ominaisuus moottoritiellä ajettaessa, kun auto hoitaa nopeuden säätelyn - kuljettajan tehtäväksi jäi pelkästään tarkkailu ja ohjaaminen.

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Ihmettelin mistä se voi tietää mikä liikennemerkki tienposkessa oli. Pakko oli kaivaa ohjekirja esille ja katsoa. Toyotassa on kamera, joka havaitsee nopeusmerkit ja muutamat muut yleismerkit. Auton mittarinäytössä on aina näkyvissä viimeisin nopeusrajoitus, joka iloisesti myös vilkkuu punaisena kaasujalan ollessa turhan raskas.

Pysäköintitutkat edessä ja takana sekä pysäköintiavustin

Sanomattakin selvää, että pysäköintitutkat helpottavat elämää. Niin ja sitä pysäköintiä. Pysäköintiavustin oli minulle ihan uusi tuttavuus. Ja rehellisesti sanottuna se oli ensikertalaiselle liian pelottava. Kokeilin tätä firman hallille varta vasten tehdyssä parkkiruutusimulaattorissa. Nappia kun painoi ennen otollista pysäköintipaikkaa ja laittoi vilkun päälle, kertoi auto kohta, että paikka on löytynyt. Tämän jälkeen ohjeiden mukaisessa kohdassa pakki päälle ja menoksi. Ihan kamala tunne, kun auto kulkee ja ratti pyörii vinhasti vaikka et itse siihen koske. Tunnustan kiljuneeni. Totuttelua vaatii, mutta kun sen kanssa sinuiksi tulee, niin säästyy monelta ratinpyöritykseltä, sadattelulta ja epäonnistuneelta taskupysäköinniltä.

Tankkaamisen ihme

Ennen Helsingin matkaa auton tankki oli puolillaan ja halusin sinne muutaman litran laittaa, jotta välttyisin etsimästä huoltoasemaa reissun päällä. Heitin miehelle, että laittaisi sinne vaikka parikymmentä litraa. Arvatkaa mitä? Se tankki tuli täyteen siitä. Kyllä! Täyteen tuli. Aika hämmentävää jätti-isoihin tankkeihin tottuneelle. Jälkeenpäin oli katsottava polttoainetankin virallinen koko ja se on 43 litraa. Iso auto ja pieni tankki, kertoo aika paljon polttoaineen kulutuksesta ja hybridin merkityksestä.

Kuvaaja: Perttu Hostikka

Minkälainen Toyota C-HR on ajaa?

Autoista aina miesväki kysyy, jotta montako heppaa siinä on. Minulle ei hevosvoimien määrä kamalasti mitään kerro, mutta papereiden mukaan tässä niitä on 122. Minun perstuntuman mukaan ihan riittävästi. Auto kiihtyy tarpeeksi nopeasti tehden ohituksista turvallisia.
Se on myös jännä kokemus, että auton käynnistyessä siitä napista, et edes huomaa sen olevan käynnissä, mutta silti voit lähteä ajamaan. Ei siitä ääntä kuulu, bensamoottori hurahtaa käyntiin vähän myöhemmin. Moni taivasteli auton hiljaisuutta, joka ei sinänsä ihme ole, sillä se fiksuna pelinä sammuttaa bensa- sekä sähkömoottorinsa pysähdyttyään.
Näppärä peli se on ajella, kääntyy kevyen ketterästi ja on kaikin puolin loistava kaveri. Ajaminen on mukavaa, C-HR:llä ajelee ihan huvikseen.
Toyota on panostanut paljon turvallisuuteen, auto antaa kuljettajan pienet ajovirheet anteeksi ja opastaa tarvittaessa hienovaraisesti. Isomman virheen sattuessa auto pyrkii minimoimaan kaikkien osapuolien vahingot.

Sisätilat

Sisätilat miellyttävät silmää hyvinkin paljon. Istuimen ovat hyvät istua, ei väsy selkä eikä ahteri pidemmälläkään matkalla. Minulla testissä olleessa Premium-mallissa on verhoilussa käytetty ruskeaa nahkaa sekä tummaa tekstiiliä. Takapenkkiäkin kävin kokeilemassa ja kyllä sinne tällainen allekirjoittaneen kokoinen pitkäkinttu mahtuu oikein hyvin istumaan.
Pimeän laskeutuessa Toyotan sisätilat heräsivät loistoonsa ja en voinut muuta kuin huokailla niiden ledien äärellä.

Istuinverhoilun tyylikkyyttä.
Sisäverhoilun mustien muoviosien värikästä hehkua.

Ohjaamon keskellä on suuri näyttö, kooltaan tabletin luokkaa ja toimii kosketuksesta. Näytöltä toimii radio sekä navigaattori ja pääsee siitä auton tietoihinkin seuraamaan mm. kulutusta. Ja ihan kuten nykyajan puhelimen saa mukautettua käyttäjänsä mieltymysten mukaiseksi, samoin toimii myös tämä Toyota. Se on kuulkaa nykyaikaa se!

Radiokanavat päivittyvät listalle sen mukaan mitä on saatavilla. Parhaimmillaan niitä näkyi siinä viiden sivun verran.
Ajon jälkeen näytöstä pystyy seuraamaan tietoja hyvinkin tarkasti.

Niin fiksu se oli, että musiikintoisto onnistui langattomasti kännykästä. Teinin tehtäväksi lankesi tämä testata. Samalla tuli testattua myös kaiuttimet ja basson jytke, ei ollut moitteelle sijaa. JBL:n laatu on maineensa veroinen. Sai hyväksynnän.
Ja eihän mikään ole tätä päivää ilman nettiä. Niin vain saa auton myös nettiin yhdistetyksi, kyllä näin on. Tarkoittaa sitä, että laitat Googleen kohteeksi vaikka Inarin Teboilin (onko siellä edes?) ja niin ajoreitti tulee siihen näytölle navigaattoriin osoitteineen kaikkineen ja siitä vain nenä pohjoista kohti.

Öisen valokuvausreissun otos tähtitaivaan alla. Kuvaaja: Kasperi Hostikka

Ulkomuoto

C-HR:n ulkomuoto on ihan jotain uutta. Paljon yksityiskohtia ja harkittua viimeistelyä. Minua miellytti erityisesti auton perä ja sivuprofiili, kyllä sitä ihan ilokseen katselee. Auto näyttää maasturilta, mutta kuitenkin sillä on kaupunkiauton ketteryys. Moneen tarkoitukseen suunniteltu, kaikenlaisille käyttäjille. 

Mitään negatiivista?

Kukaan ei usko minun autotestin puolueettomuutta, jos mitään negatiivista ei ole mainittu. Tämä ei ole mikään helppo rasti, sillä todella pidin autosta. Mutta oli siinä jotain, jota ei ole ihan loppuun asti ajateltu tai sitten ei ole kysytty meiltä lapsiperheiltä - nimittäin takaovet. Auton virtaviivainen muotoilu on johtanut siihen, että takaovien kahvat on laitettu ihan yläreunaan. Aikuisilla ja isommilla lapsilla tämä on ok, mutta entäs ne alle kouluikäiset, pienet minä itse -ihmiset? Halu on suuri saada avata ovi itse, mutta kun ei vaan tapaa. Tämä johtaa kurkotteluun, jolloin oven naarmuuntuminen takin vetoketjulla on tosiasia. Aiheuttaa tiukkoja tilanteita ja tahtojen taistoa.
Muuta negativista sanottavaa ei ole.

No mistä näitä sitten saa?

Toyotan sinulle myy Etelä-Kymen Auto Oy Kotkassa. Osoite on Haminantie 1, Abc Amiraalin naapurissa. Mene katsomaan ja koeajamaan - voi olla, että pian sinullakin on oma Toyota tallissa.

"Haluat auton, joka on varustettu tulevaisuuden teknologialla. Auton, joka herättää tunteita ja intohimoja. Auton, joka inspiroi sinua. Auton, joka vie sinut läpi urbaanin virran. Toyota C-HR on sinun autosi."

Käy rohkeasti ovesta sisään!
Osta pois!! Kuvaaja: Perttu Hostikka

Minun ja Toyota C-HR:n yhteinen viikko vierähti nopeasti. Liian nopeasti, kuten hyvässä seurassa tuppaa aika aina menemään. Palautuspäivän aamuna tunsin haikeutta, kävimme vielä ajelulla ja pesaisin kaverista enimmät kurat pois, jotta kehtaisin sen nolostelematta viedä. Sinne jäi C-HR parkkiruutuun odottelemaan ansaitsemaansa ihailua, sillä sitä se tulee saamaan. On se vaan hieno.

Yhteiskuva myyntipäällikkö Isto Rantalan kanssa. Kuvaajana minun isä Vilho Koskela.

Kaiken tämän jälkeen oli oloni illalla aika orpo, sellainen tyhjä. Sydämeeni oli selvästi jäänyt Toyotan kokoinen aukko.

Ja arvatkaas mitä löytyi isäni pöydältä? Siellä oli Toyotan esite... Liekö siellä pian suvun seuraava hybridi? Lähemmäs tulee koko ajan.

Katariina <3

Linkki Toyota C-HR:n sivuille.
Linkki KSO autotalojen sivuille.
Etelä-Kymen Auto Facebookissa.