Korvatunturin piparkakut - maailman helpoin ohje

Onko sinulla joulupiparit tekemättä? Ei hätää, vielä ehtii oikein hyvin. Moni pitää piparkakkutaikinan valmistamista monimutkaisena kiehautuksen ja jäähdyttelyn takia. Nyt ei tarvitse siitäkään välittää, nimittäin kerron teille ohjeen, jossa tarvitsee vain vatkata ja sekoittaa kuiva-aineet. Lopputulos on maukas ja rapea.

Kyseessä on Korvatunturin piparkakut. Ohjeen olen saanut rakkaalta äidiltäni parikymmentä vuotta sitten, kun omilleni muutin. Tämän ohjeen mukaan valmistettuja joulupipareita olen syönyt lapsesta asti ja tämä on minulle se ainoa oikea ohje, muut taikinat ei käy, eikä tälle tule korvaajaa koskaan. Tiedättehän: lapsuusjoulut ja äiti <3

Ohje, jonka äitini on kirjoittanut parikymmentä vuotta sitten. Vuosien saatossa muutama rasvatahrakin matkaan tarttunut.

Taikinaan tarvitset:

250g rasvaa

200g sokeria

100g siirappia (3/4dl)

1 muna

1/2tl suolaa

kanelia, neilikkaa ja inkivääriä 1tl kutakin

2tl pomeranssia

2tl soodaa

500g vehnäjauhoja

Vaahdota margariini, sokeri ja siirappi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vähitellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. leivo haluamillasi muoteilla piparkakuiksi. Paista 170 asteen lämmössä kauniin ruskeiksi. Anna jäähtyä täysin ennen purkittamista.

Rasva, sokeri ja siirappi.
Kuiva-aineet sekoitettu keskenään.
Valmis piparkakkutaikina.

Tällä ohjeella tulee noin kolme uunipellillistä piparkakkuja. Eli kannattaa tehdä vähintään tuplana, että riittää. Taikina on myös kovin katoavaista, monesti olen kuullut toiveen, että voitaisiinko tehdä yksi taikina pelkästään syötäväksi. Kannatan!

Yhden annoksen olen näitä nyt lasten kanssa tehnyt ja tarkoitus on ainakin yksi tupla-annos jouluviikolla piparkakuiksi valmistaa. Riittävät sitten joulunpyhien yli.

Piparkakun tuoksuista jouluviikkoa Sinulle!

 

Katariina <3