Kummituspuu tuli taloon

Kuulin kukkakauppias Suvilta, että nyt on heilläkin saatavilla Princettiaa. Eli kohti paikallista, ajatuksena ostaa täysin valkoinen syystähti kotia koristamaan. Ihana yksilö oli jo valittu ja kassalle menossa, mutta sitten iskin silmäni johonkin hyvin erikoiseen:

Kyseessä on kummituspuu (Corokia), joka on tällä hetkellä hyvinkin trendikäs. Minulta tämä on mennyt ihan ohi, mutta onneksi kukkakauppiaani on ajan hermolla ja nyt tämä muodikas risukasa löytyy myös meidän olohuoneesta.

Kummituspuu tunnetaan myös tuhkapensaana, se on kotoisin Uudesta Seelannista sekä Australiasta. Alkujaan tämä on ulkokasvi, mutta ehkäpä sitä ei kannata ainakaan tähän vuodenaikaan tuonne pihalle pakkaseen lykätä. Siellä paleltuu ihan kaikki, myös allekirjoittanut vilukissa.

Kummituspuun oksat on hauskat vänkkyrät ja lehdet pieniä ja kippuraisia. Kasvi antaa mukavan säväyksen sisustukseen. Seuraavaksi fiilistelykuvia:

Tässä lähikuvia oksistosta ja lehdistä:

Kotona kukkapaketin avaamista oli seuraamassa monta uteliasta silmäparia. Kaikki halusivat nähdä kummituspuun ja kyllähän tuossa nähtävää onkin. Kommentti kuului: "Onks toi niinku valmiiks kuolleen näköinen?" On se. Sopii minulle, tuurikastelija kun olen.

Katariina <3