Kuopuksen erikoiskakku 2 - vaatimustaso kasvaa

Täällä taas kuopuksemme halusi leipoa. Vaatimustaso se vain kasvaa, nimittäin tällä kertaa hän halusi käyttää leivonnassa Paula -vanukasta ja Marianne -keksejä. Ja vanukkaasta vielä nimenomaan se versio, jossa on niitä suklaamuroja mukana eli "papanapaulaa". En tiedä kumpi loppuu ensin - pojalta ideat vai minulta mielikuvitus niiden toteuttamiseen.

Näistä se on leivottava.

Tovin pohdin aineksia ja siitä se idea tuli: tehdään kakku! Pienen pojan pieni kakku, jossa on sisällä vanukasta ja koristeena pipareita ja niitä "papanoita".

Seuraavaksi päänvaivaa aiheutti kakkuvuoka, sillä eihän minulla, suurperheen äidillä, pientä vuokaa ole. Kohdistin toivoni lähimarketin hyllylle, siellä mitään ollut. Vain niitä isoja. Siinä kaupan hyllyä tuijottaessa se idea välähti tajuntaan: jos tekee kääretorttupohjan, voi siitä leikata juuri niin pieniä kakkupaloja, kuin tarve vaatii.

Tein 4 munan kakkupohjan ja paistoin sen uunipellillä. Ohje pohjaan tässä:

4 munaa

1,5dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

1dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot vaahtoon ja sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa noin 10min. Anna jäähtyä.

Koska halusin tehdä pyöreän kakun, oli etsittävä sopiva muotti kakkupaloja varten. Tehtävään sopi täydellisesti Arabian Teema -sarjan leipälautanen nurinpäin käännettynä. Sen avulla sain leikattua levystä kolme pyörylää.

Kakkupalat valmiina koottavaksi. Ovat kuvassa ruokalautasella, eli pieni on.

Aavistelin kakkutäytteen olevan sen verran makea, että käytin kostuttamiseen pelkkää maitoa.

Äidin apulainen taas asialla <3

Ja väliin sitten sitä Paula-vanukasta. Kakussa on kaksi väliä. Ihan kahta purkillista en saanut kakkuun mahtumaan, mutta tähteistä ei tarvitse olla huolissaan - ovat hyvin katoavaista sorttia.

Vanukasta vaniljatäplillä...

Valmiin kakun kuorrutin ohuelti Flora Vispillä, jota olin hyvin vähän makeuttanut vanilliinisokerilla. Päälle koristeeksi puolitettuja Marianne -keksejä ja ne vanukkaan "papanat". Reunoille valuttelin vielä valmiina kaupasta saatavaa kinuskikastiketta. Lopputulosta voitte ihailla tässä:

Eli kakkupohjan lisäksi hanki nämä: 2 purkkia vanukasta, Marianne -keksejä, Flora Vispi, kinuskikastike.

Kakku onnistui hyvin sekä makunsa että näkönsä puolesta. Yllätyin siitä, että lopputulos ei ollut ollenkaan liian makea. Ja kuten kuvista näkyy, ei ulkonäössäkään vikaa ole. Minusta vahvasti tuntuu siltä, että kasvatan täällä tulevaa kondiittorimestaria.

Katariina <3