Kuopuksen erikoiskakku - joulusuklaat hyötykäyttöön

Edellisessä postauksessa tunnelmoin joulun saapumista. Nyt olen vuorostani asioiden edellä kertoessani teille mainion vinkin joulusuklaiden hyödyntämiseksi. Sikäli, että jollain nyt niille edes sijoitusongelmia tulee, mutta tätä ohjetta voi siis hyvin käyttää vaikka joulun tai pikkujoulujen tarjoilun suunnittelussa.

Toki meillä on jo maisteltu sesongin suklaita. Tämä järisyttävän näppärä leivontaohje sai alkunsa siitä, kun kuopukseni halusi leipoa. Hänellä oli kädessään kourallinen Fazerina-suklaamakeisia ja vaatimus kävi, että näistä leivotaan. Minä miettimään, että mitäs. Ja sitten se idea tuli! Tavallinen kuivakakku, mutta sinne väliin paloiteltuja makeisia ja upeat kuorrutukset päälle.

MUROKAKKU (perusohje)

200g rasvaa

2dl sokeria

3 munaa

2tl vanilliinisokeria

2tl leivinjauhetta

3dl vehnäjauhoja

Lisäksi tarvitset suklaamakeisia oman valinnan mukaan, valkosuklaata, nonparelleja

Jälkikasvu hoitaa mielellään suklaiden paloittelun. Huomioi luontainen hävikki.
Kippauspuuhat lapsi myöskin hoitelee enemmän kuin mielellään.

Ja se leivontaohje tulee tässä:

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, vanilliinisokeri sekä leivinjauhe varovasti sekoittaen. Voitele ja jauhota korppujauhoilla kakkuvuoka. Laita taikinasta kolmannes vuokaan, ripottele pieniksi paloitellut makeiset ja kaada loppu taikina päälle. Paista 175 asteen lämmössä noin 50 minuuttia. Kumoa vähän jäähtyneenä.

Äidin pieni apulainen <3

Ja jotta kakusta tulisi hieno ja jotta lapsi pääsee koristelemaan, täytyy teos kuorruttaa. Tämä tuli ihan tarpeeseen, nimittäin kakusta osa juuttui vuokaan kiinni ja jouduin vähän yhdistelemään palasia. Mutta kuten tiedätte: minkä kokki piilottaa persiljalla, sen kirurgi mullalla ja leipuri kermalla. Tässä tapauksessa kermaa sijaisti valkosuklaa.

Valkosuklaan saa kätevästi sulatettua mikrossa. Ennen olen säheltänyt vesihauteiden kanssa ja siinä tuppaa suklaa kärvähtämään kokkareiseksi, mutta mikrossa tosiaan onnistuu tämäkin. Valuta sulatettu suklaa kakun päälle, koristelun suhteen kädet ovat vapaat. Meidän oma näytti tältä:

Kakku on helppo leikata, suklaapalat asettuvat kauniisti siivuihin.

Voit käyttää tähän kakkuohjeeseen ihan mitä suklaamakeisia tahansa. Meillä oli Fazerin Fazerina-makeisia, jotka ovat rakenteeltaan aika kovia, mutta se ei haitannut ollenkaan.

Joko sinä olet maistellut joulusuklaita?

Katariina <3