Kurkistus kasvihuoneeseen - ei ihan täydellinen suoritus

Olen innokas puutarhuri. Siis innokas siinä mielessä, että minulla on aina kevään koittaessa kamala into laittaa kaikkea kasvamaan. Tätä harrastusta varten piti oikein kasvihuone saada joitain vuosia sitten. Olen minä joskus kasvattanut siemenistä kesäkukkiakin. Niitä esikasvatetaan sisällä maaliskuusta alkaen. Vähemmän kivoja sellaiset kukkapurkit olohuoneessa, sulassa sovussa sohvaryhmän kanssa. Onneksi olen ymmärtänyt viihtyvyyden nimissä tuon touhun lopettaa - ostan kukkani kukkakaupasta sekä torilta.

Kasvihuone

Niin se kasvihuone. Tuolla se nöpöttää pihan sivulaidalla. Tänäkin vuonna sinne laitoin tomaattia, kurkkua, salaattia sekä yrttejä. Kovin ovat pieniä vielä. Johtuu ehkä siitä, että istutus viivästyi pitkälti kesäkuun puolelle... Joskus olen ollut niinkin ajoissa, että lisälämmittimenä on ollut patteri, jotta ei kylmyys vahingoita kasvustoa. Nyt sitä ei vahingoita kylmyys, vaan hoito. Tai paremminkin sen hoidon puute. Tuntuu ettei oikein ole aikaa, mutta sitkeästi tulee aina kuitenkin laitettua. Kävin ottamassa kuvia kasvihuoneesta ja esittelen teille sen kovin vaatimattoman rehevyyden..

Chilipaprika ja pari punaista paprikaa.
Chilipaprika. Punaista väriä saa vielä odottaa...
Katsokaa tarkkaan, nuo pienet tuolla keskellä on paprikoita. Satoa saa vielä odottaa tovin jos toisenkin...
Kurkussa on kaunis kukka.
Suurin kasvihuonekurkku, paksuus alle pikkusormen...

Sentään salaatti kasvaa iloisen rehevänä. Kätevää on kasvattaa sitä altakastelevassa parvekelaatikossa. Tämän vinkin sain äidiltäni - kuten olen sanonut, niin äidit ovat viisaita.

Salaatti kasvaa hyvin.

Myös yrtit kasvavat ihan hyvin. Nekin on laitettu altakastelevaan laatikkoon. On kyllä kätevää hajamieliselle kastelijalle!

Persilja ja ruohosipuli kasvavat kivasti tomaatintaimien kanssa samassa viljelylaatikossa. Persilja saa olla aika rauhassa, mutta ruohosipuli alkaa olla aika parturoidun näköinen. Nuorin pojistani tykkää käydä napsimassa sipulia ihan sellaisenaan suuhunsa. Hyvä, että maistuu!

Persilja sovussa tomaatin kanssa.
Parturoitu ruohosipuli.

Tomaatintaimien raakileet ovat isoja ja niitä on ihan mukava määrä, mutta ovat vielä ihan vihreitä. Toivon loppukesän tuovan väriä tomaattien poskiin. Amppelitomaatti on yllättänyt iloisesti, siitä on saatu kymmenkunta kypsää tomaattia. Kyllä ovat hyviä! Ero on valtava itse kasvatetun ja kaupasta ostetun välillä.

Vihreitä tomaatteja.
Yleisnäkymää kasvihuoneelta.

 

Jotain kypsääkin! Amppelitomaatti.

Tätä kasvustoa katsellessa olen kiitollinen sitä, että meidän perheen vihannesten saanti ei ole minun viljelytaitojen varassa. Keripukki siinä iskisi.

Otin vielä toisenlaisia kuvia kasvihuoneelta, laitan ne tähän loppuun:

Ulos katsoessa näyttää siltä, että tästä taitaa tulla sadepäivä. Siitä huolimatta mukavaa perjantaita Sinulle <3

Katariina