Kuulumisia

Edellisessä postauksessa kerroin sairastuneeni flunssaan. Tilanne on tämä: flunssa voi hyvin - minä en. Sanovat sen kestävän hoidettuna 14 päivää ja ilman hoitoa kaksi viikkoa. Ihan sama siis, kipeä ja punainen nenä on tosiasia.

Joka vuosi sama homma. Kun koulut alkavat, alkaa myös tautikierre. Ja selvähän se, kun ihmiset sulloutuvat taas pieniin tiloihin. Se on kerta-aivastus ja virus pääsee uudelle kasvualustalle välittömästi. Väkeä kaatuu petiin ja pöpöjen nauru raikaa kuten aikanaan Lentsu -elokuvassa. Tämä kouluvuoden alku oli täällä Virolahdella sinänsä poikkeuksellinen, että kuulemani mukaan ainakin yläkoulun puolella sairastui ensin opettajat ja sen jälkeen oppilaat. Ei ole mikään enää kuten ennen.

Kurkkuni on ollut ihan järkyttävän kipeä. Tuo kipu ja turvotus on kahtena edellisenä yönä herättänyt minut ottamaan särkylääkettä. Sinänsä ihmeellistä, että molemmilla kerroilla herätys on tapahtunut melko samalla kellonlyömällä. Eli kolmelta. Eikä uni tule sen jälkeen, kun on raahustanut lääkekaapille ja vaivoin pillerin nielaissut. Siinä sitten pötkötät peitteen alla ja palelet. Jokainen nielaisu tarkkaan harkiten, yskiminen koskee saaden silmäkulmat vettymään. Miestä ei raaski herättää, vaikka mieli tekisi jollekin kurjuutta ruikuttaa ja sääliä kerjätä. Eikä raaski työntää jääkylmiä jalkoja toisen peitteen alle lämpöä hakemaan, sanomista saattaisi tulla.

Toissa yönä aikani valvottuani viimein nukahdin. En tiedä kannattiko se, sillä uneeni tuli Elisan hintasaarnaajat. Tiedättehän ne kaksi reppuselkäistä tyyppiä? Siinä ne seisoivat ovellani: "Hello! Do you have time to talk about a miracle of Elisa Saunalahti prices?" Huh, meillä on onneksi Elisan liittymät jo ennestään. Viime yönäkin nukahdin aamun tunteina. Ja taas näin unta: tällä kertaa olin Starboxin bloggaajatapaamisessa ja tapasin ainakin Emman ja Kitin. Meillä oli hauskaa, odotimme vieraaksi Ismo Laitelaa... Uskaltaakohan sitä ensi yönä silmiään ummistaa ollenkaan.

Näillä mennään. Turhaa valitusta ohimenevästä, pienestä taudista. Mutta valitan silti. Illalla pitäisi olla reippaana Hippokisoissa.

Katariina <3