Lounastreffit varuskuntamiljöössä

Tarpeeksi kauan kun varttuu, niin viimein koittaa se päivä jolloin saa kutsun lounaalle. Minulla siihen kului liki neljäkymmentä vuotta, mutta kyllä hyvää kannatti odottaa.

Ystäväni Tiia-Riina ehdotti jokunen aika sitten, että voisimme mennä lounaalle yhdessä. Minusta idea oli hyvä ja sanoin lähteväni mielelläni. Minulla tuppaa vaan menemään niin, että aika kuluu enkä saa aikaiseksi sopia päivää. Aina on vain se "joku päivä" jota ei koskaan meinaa tulla, on kiirettä ja kalenteri täynnä.

Tiia-Riina on viisas nainen. Hän laittoi minulle viestin, jossa oli päivämäärä, paikka ja kellonaika jolloin mahdollisesti lähdettäisiin. Hieman aikataulua hiomalla lounastapaaminen oli sovittu. Ystäväni ehdotti paikaksi Haminan Varuskuntakerhoa ja täytyy kehua, että valinta oli loistava! Mikäpä olisikaan varuskuntakaupungissa miljööltään parempi lounaspaikka kuin Varuskuntakerho?

Haminan Varuskuntakerho

Rakennuksen historiasta sen verran, että se on valmistunut vuonna 1863 ja on alunperin toiminut Keisarillisen Venäjän kadettikoulun johtajan virka-asuntona. Kiinteistön omistaa Senaatti Oy ja ravintolaa pyörittää tiloissa vuokralla vuodesta 2003 asti ollut Kapeet Oy. Ravintolatoiminta oli lakkautusuhan alla vuokrasuhteen päättymisen vuoksi vielä hetki sitten, mutta juuri tulleen tiedon mukaan yrittäjät ovat saaneet jatkoaikaa vuoden verran. Nyt peukut sille, että vuosi tulee venymään useiksi seuraaviksikin.

Leidit <3

Varuskuntakerhon lounas on runsas ja saimme nauttia siitä pitkän kaavan mukaan. Oli alkuruokakeitto, runsas salaattipöytä, kaksi lämmintä vaihtoehtoa ja jälkiruuaksi hedelmäsalaattia sekä kahvit. Paikka on oikeasti ravintola eikä mikään pikasyöttölä. Pöydillä on oikeat liinat, jalalliset vesilasit sekä ihan oikeat kahvikupit asetteineen.

Minä tietenkin tarkkana ruokailijana ensimmäisenä kysyin broilerin alkuperää. Selvisi, että kyseessä on suomalainen tuote ja muutenkin he pyrkivät käyttämään kotimaista lihaa. Mahtava juttu, täydet pisteet!! Täydet pisteet tulee myös siitä, että ravintolasalissa oli koko ajan läsnä tarjoilijat, jotka huolehtivat siitä ettei pöydillä ollut likaisia astioita. Poissaololla loistivat astiakärrit ja kyltit joissa kehoitetaan viemään tarjottimet itse pois. Muuten kyseisessä ravintolassa ei edes ole tarjottimia, kiitos siitä.

Kuten jo sanoin, miljöö on niin varuskuntakaupunkia, kuin vain olla voi. Seinällä on sulassa sovussa tauluja sekä vanhoja aseita. Alakerrasta löytyi myös vartiokoppi, se oli tyhjä. Tilat sopivat oivallisesti isojen ja pienten juhlien järjestämiseen ja yritys järjestää tarvittaessa kaiken avaimet käteen -periaatteella. Pääsin kierrokselle rakennuksen tiloihin, tässä kuvia:

Eteisaulan oleskeluryhmä.
Kabinetin upea kattokruunu.
Vanhat aseet seinällä.
Ensimmäisenä toimintavuonna 2003 vierailivat Ruotsin kuninkaalliset Haminassa. Tapahtumasta on taulu varuskuntakerhon seinällä, tässä Tiia-Riina sitä tarkastelee.
Suomi-konepistooli.
Alakerran "vartiokoppi".

Meillä oli ystäväni kanssa oikein mukava lounashetki. Olen varma siitä, että tämä ei jäänyt viimeiseksi ja lupaan itselleni, että nyt ei tarvitse neljääkymmentä vuotta odottaa.

Kotiin lähdin Emotionin kautta. Osaako kukaan arvata mitä tarttui mukaan? No tietenkin HUULIPUNA ja huultenrajauskyniä.

Estee Lauderin huulipuna tummassa sävyssä.
Sain mukaani Estee Lauderin meikkipussin täynnä ihania tuotteita. Mahtavaa!

Tuosta päivästä alkoikin sitten lumisateet ja sitä todella riitti. Nyt on maa valkoinen ja talvi tullut toden teolla.

Pyöräkuormaajan ohjaimissa. Lumitöitä on nyt riittänyt!

Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille!

Katariina <3