Lukijan toivepostaus: Suhteeni huulipunaan, meikkiin ja kauneuteen

On mahtavaa saada palautetta lukijoilta, etenkin positiivinen palaute lämmittää kovasti bloggaajan mieltä. Eikä tätä blogia olisi ilman teitä, joten lämmin kiitos juuri Sinulle siinä <3

Taannoin eräs lukijani lähetti sähköpostia ja toivoi postausta suhteestani huulipunaan, meikkiin sekä kauneuteen. Ja tässä se tulee, yritän vastata tyhjentävästi kaikkiin kysymyksiin.

Miksi huulipuna on niin tärkeä?

Minulla on huulipunaa aina. Siis todellakin aina, ovesta en ulos astu ilman. Tai no kerran lähdin ja ajoin takaisin punaamaan huulet... Luulen monen pitävän tätä tapaa turhamaisena, mutta kun siihen on itse tottunut, niin se tuntuu kovin alastomalta ilman kulkea. Huulipuna on osa minua - aivan kuten korkokengätkin.

Mutta miksi se sitten on niin tärkeä? Yksi syy tähän on se, että teen joka päivä ihan täyden meikin: meikkivoide, luomiväri, rajaukset ja niin edelleen - ehostus jää väkisin vajaaksi, jos huulipuna puuttuu. Olin sitten kuorma-auton ratissa, toimistohommissa tai vain kotona, aina olen meikattuna.

Meikannut olen ihan nuoruusvuosista alkaen. Silloin tosin käytin huulilla pelkästään rasvaa ja ajoittain huulikiilltoa. Liekö laadussa vika, mutta silloiset markettien punat tuntuivat aina lopulta paakkuuntuvan ikävästi suupieliin.

Tänä päivänä luotan korkeaan laatuun käyttäen yksinomaan Chanelin, Diorin, Estee Lauderin ja Lancomen tuotteita ja ne todellakin kestävät hyvin ja pitävät värinsä. Myöskin Mary Kayn huulipunia minulla on paljon. Ihan niin kestäviä ne eivät käytössä ole kuin nuo edellä mainitut, mutta hyviä kyllä.

Kuorma-auton ratin takana.

Onko hyvä ulkonäkö tärkeää?

Rakastan kauneutta ja kauniita asioita, joten hyvä ulkonäkö on minulle tärkeää. Olen myös osaltani luomassa miehen firman yrityskuvaa ja sitä myös edustan missä ikinä sitten liikunkaan, eli riihen seinästä repäistyltä ei ole suotavaa näyttää. Olo on itsevarma ja naisellinen, kun tietää näyttävänsä huolitellulta.

Tykkään laittautua, sävyt valitsen fiiliksen mukaan. Kaiken kruunaa suihkaus hajuvettä. Siinä siis toinen tuote, jota ilman en tule toimeen. Ehostamiseen (meikki + hiukset) menee aamulla aikaa noin 25 minuuttia. Jos on tärkeä meno tiedossa, niin silloin ei tunti riitä.

Lopulta hyvä ulkonäkö on kuitenkin vain pelkkää pintaa. Vaikka ihminen olisi kuinka kaunis, mutta on sisältä pelkkää kakkaa, on se ulkoinenkin kauneus hyvin katoavaista - se menettää merkityksensä.

Ulkoisesti rumia ihmisiä ei ole olemassa, on vain erilaisia ihmisiä. Jokaisessa ihmisessä on jotain kaunista ja sitä voi hautessaan korostaa. Oletko huomannut ripsiesi kauniin kaaren, ihanan nenän, upeanväriset silmät, sirot nilkat, kauniin hymyn... Jokaisesta löytyy jotakin, ihan varmasti.

Toimistopöydän ääressä.

Mitä mieltä olen ihmisistä, jotka eivät meikkaa?

Huomaan katukuvasta naiset, jotka ovat laittautuneet. Huomaan huulipunat, aistin hajuvedet. Minusta on ihana nähdä huoliteltuja ihmisiä. En kuitenkaan sen kummemmin tarkkaile, onko joku meikannut vaiko ei - ei se minulle kuulu. Joskus havahdun ajatukseen, että kohtaamalleni ihmiselle sopisi joku tietty huulipuna tai kevyt ehostus. Mutta jokainen tekee miten haluaa, voi sen itsensä puuteroimiseen kuluvan ajan käyttää vaikka nukkumiseen.

Miksi elokuvissa naiset heräävät aina siististi meikattuina? Olen muutamat kerrat sohvalta havahtunut aamuyön tunteina, eikä peilistä todellakaan katso takaisin järin hehkeä nainen.

 

Katariina <3