Maailman paras lenkkipolku - kiviä, metsää, juurakkoa ja aina niin ihana meri

Täällä Kotkassa on paljon erilaisia mahdollisuuksia harrastaa - eikä kaikesta tarvitse edes maksaa.

Santalahden luontopolun merkityt reitit.

Itse olen kovasti tykästynyt lenkkeilyyn ja pyöräilyyn. Se kamala vyölaukku on siis todellakin ollut käytössä. Häpeän.

Kotkan paras lenkkipolku löytyy Santalahdesta. Ja mikäkö siitä tekee niin erityisen? No se kulkee rantaa pitkin, kallioiden päällä, metsässä - koko rannikon jylhä maisema samassa paketissa. Kauniiden maisemien lisäksi voi nauttia raikkaasta merituulesta, mutta varovainen on syytä olla, sillä kiviä ja juurakoita löytyy vaikka muille jakaa.

Minun lenkkini keskeytyi useaan otteeseen puhelimen esille kaivamiseen. En suinkaan soitellut enkä edes somettanut, halusin ottaa kuvia, jotta voin näyttää teillekin mistä on kyse.

Koko reitti on opastettu valkoisin merkein. Edes suuntavaistoton Katariina ei pääse eksymään.
Linjataulu on jättiläismäisen iso, kun sen juurelle menee itse seisomaan ja oman pienuutensa toteamaan.
Kaikenlaista jännää voi löytyä matkan varrelta.
Pirunpelto eli muinaisranta. Tässä ne on joskus aallot pärskyneet rantakiviin. Sen verran oli keskellä metsää, että voi siitä jokunenkin vuosi olla jo kulunut.

Keskellä metsätaipaletta kohtasin seurueen, näkyivat olleen opastetulla kierroksella. Minun hetkeni oli koittanut ja lennähdin gasellin keveydellä heidän ohitseen. Näytin varmasti todella urheilulliselta trikoissani - onneksi metsän armollinen suoja tarjosi pian piilon ja sain taas läähättää naama punaisena täysin palkein. Mutta sen pienen hetken sain antaa itsestäni reippaan ja hyväkuntoisen vaikutelman, tervehdyksen ja hymyn kera.

Kallioista merimaisemaa.
Ja aina tuulee...

Kuten kuvat kertovat, on maisemat ja maasto hyvinkin vaihtelevat. Sopii myös ihan retkeilyyn, nimittäin siellä näkyi olleen myös levähdyspaikkoja, joissa voi istuskella, katsoa merta ja nauttia vaikka eväitä.

Santalahden luontopolun löydät osoitteesta Kipparitie 19. Ihan siinä vieressä on Hotelli Santalahti, jos sattuu reippailun jälkeen janottamaan tai nälkä yllätti.

Katariina <3