Mainio makaronisalaatti - ja taas niin helppo ohje

Makaronisalaatti on helppo valmistaa, epäonnistua voit ainoastaan polttamalla makaronit pohjaan. Tämäkin on koettu ja vieläpä useamman kerran. Tulee ihan järkyttävä haju... 

Makaronisalaatin ohjetta voit soveltaa sen mukaan mitä kaapista löytyy tai mitä mieli sattuu tekemään. Kinkun tilalla voi hyvin käyttää balkanmakkaraa, voit lisätä ohjeeseen omenakuutioita tai hernemaissipaprikan tilalla voi käyttää pelkkää hernettä - vaihtoehtoja löytyy niin monta kuin on kokkiakin. Salaatti on myös helppo tehdä kotona valmiiksi ja ottaa mukaan mökille tai veneretkelle kuten minä eilen tein.

Ja minun ohje tulee tässä. Tarkkoja määriä ei ole, käyttäkää näppituntumaa:

Makaronisalaatti

400g kierremakaronia + kasvisliemikuutio
300g palvikinkkua
juustoa
1 pussi hernemaissipaprika-sekoitusta
2 tuoretta suippopaprikaa
suolakurkkua
2prk kermaviiliä + sinappia, mustapippurirouhetta, paprikajauhetta

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Huuhtele kylmällä vedellä jäähdyttäen. Kypsennä hernemaissipaprika hellalla tai mikrossa, jäähdytys käy kätevästi lävikössä kylmällä vedellä. Paloittele kinkku ja juusto sekä paprika. Pilko suolakurkku tai tee kuten allekirjoittanut ja osta Felixin valmiita maustekurkkukuutioita purkillinen. Sekoita kaikki yhteen.

Tee kermaviilikastike erilliseen astiaan sekoittamalla ainekset yhteen. Sinappia saa olla ihan reilusti, maistuu paremmalta. Kippaa salaatin sekaan, sekoita ja nauti. Maistuu grilliherkkujen kanssa ja on myös mainio juhlien salaattipöydässä.

Venereissun pinkit tarjoilut. Väri ei varmaankaan yllätä enää ketään...
Kas tässä!

Mukavaa sunnuntaita ihan jokaiselle, muistakaa myös levätä!

Katariina <3