Mainoksista tuttu punainen joulurekka kiertää nyt myös Suomessa

Kukapa ei olisi nähnyt Coca-Colan mainoksia. Etenkin niitä, joita aina joulun aikaan televisiosta tulee - mainoksia, joissa on se upeasti valaistu, pitkänokkainen rekka. Rekan kyljessä joulupukki ja Coca-Colan logo.

Punaisten rekkojen kiertue on vieraillut jo 300 paikkakunnalla ympäri maailman ja nyt ensimmäistä kertaa myös Suomessa.

Kuulin taannoin radiosta joulurekan kiertävän Suomessa ja mitäpä sitä muutakaan tällainen isoihin autoihin ja valoihin hurahtanut nainen tekisi, kuin kiireellä tarkistamaan missä ja milloin. Paikkakunnista lähin oli Helsinki, joka itse asiassa oli lähtöpiste aina napapiirille asti ulottuvalle kiertueelle.

Rekan ympärille oli suunniteltu tapahtuma, ilmaista limsaa, kierrätysruletti, hyväntekeväisyyttä sekä artisteja. Mutta ohjelmasta viis, minulle tärkeintä oli nähdä se rekka. Niin ja tietenkin päästä valokuvaamaan.

Koitti joulukuun kahdeksas ja niin oli illan edellä suunnattava auton keula kohti Helsinkiä. Sää oli suomalaisen talvinen. Tarkoittaen sitä, että taivaalta satoi vettä ja räntää. Onneksi olin ymmärtänyt täyttää auton pissapojan ennen matkaa.

Kovin ajoissa emme tälläkään kertaa kohteessa olleet, mutta viimeisen puolen tunnin aikana ehtii näkemään ihan tarpeeksi. Etenkin, kun se sade jatkui siellä Helsingin Narinkkatorillakin... Siellä se rekka tönötti nauhojen takana. Sikäli ihmeellistä, että siellä nauhojen sisällä oli myös se piste, josta sai limpparia, otattaa joulukorttikuvia sekä niihin kortteihin erikoismerkin - mutta ei kunnollista sisäänpääsyä sille alueelle. Nurkassa oli pieni aukontapainen, sekin suljettu ja järkkäri vahtimassa. Noh, ehkä minä olin ymmärtänyt jotain väärin. Ei olisi ensimmäinen kerta se.

Hieman olin huolissani siitä miten kamerani suhtautuisi märkään keliin. Vartin kuluttua Sony alkoikin köhiä ja ilmoitti ettei valittua lisälaitetta tueta. Tuo "lisälaite" taisi olla silkka vesi, enkä minäkään kyllä tykännyt siitä.

Ja nyt niihin kuviin ja kosteisiin tunnelmiin.

Kuin uitettu koira. Litimärkä untuvatakki haisee ihan kammottavan pahalta...

Eikö vaan olekin upea rekka!!!

Lisätiedot joulurekasta sekä kiertuepaikkakunnat löydät tästä linkistä.

Valkeaa joulua odottaen,

Katariina <3