Mielentiloja -taidenäyttely

Eilinen päivä oli todella kiireinen. Yritin tehdä valmisteluita sunnuntaina olevia juhlia varten ja työasioita oli paljon hoidettavana. Jälleen kerran sain olla kiitollinen kotitoimistosta, minulla oli monta hommaa tekeillä samaan aikaan. Kiireisestä päivästä huolimatta, tai ehkä juuri sen takia halusin ehtiä Haminaan taidenäyttelyn avajaisiin. Se on nimittäin niin, että jos sitä ei itseään irti repäise ja lähde niin sitten sitä pysyy kotona...

Tunnit kuluivat ja kiire oli takaraivossa koko ajan. Ehdin kuin ehdinkin kukkakaupan kautta ajoissa matkaan. Takaraivossa oli myös ikävä tunne siitä, että jotain on unohtunut. Ja tuo tunne ei jättänyt rauhaan, ei koko päivän aikana.

Taidenäyttelyn avajaiset oli Galleria Ruutikellarissa Haminassa. Esillä on taiteilija Ulla Laisin Mielentiloja -näyttely. Teokset käsittelevät tajunnantilojen muutoksia ja liikkumista ihmisen sisäisen ja ulkoisen maailman välillä. Kaikki työt ovat valmistuneet intuitiivisesti. Ruutikellari on aivan mielettömän hieno paikka pitää näyttely ja tausta teoksille on upea. Ullan näytteille asettamat työt piirtyvät hienosti esille vanhaa, rosoista tiiliseinää vasten. Ruutikellarin historiasta sen verran, että se on rakennettu vuonna 1785 Haminan linnoitukseen pomminkestäväksi ruutivarastoksi. Nykyään rakennus on taidenäyttely- ja kokoustilana. Nolona tunnustan, että minä, syntyperältäni haminalainen, tarvitsin puhelimen karttaa löytääkseni perille... Suosittelen käymään Ruutikellarissa. Jo pelkkä rakennus luonnonkasvikattoineen on nähtävyys!

Näyttelyssä on esillä kaikkiaan seitsemäntoista työtä, toinen toistaan upeampia ja erittäin mielenkiintoisia kaikki. Seisoin katselemassa pitkään ja annoin ajatuksen juosta. Annoin myös kameran laulaa, kuinkas muuten. Esittelen teille nyt Ullan töitä:

"Niin pitkä on matka"
"Älkää puhuko minulle rumia" Tätä taulua katsoin hyvin pitkään ja yhä uudelleen ja uudelleen. Vangitseva teos.

Kovasti odotin, että esillä olisi myös työ, josta olin aiemmin kuvia nähnyt - halusin nähdä teoksen myös livenä. Ja siellä se oli:

"Vit**si" Puhutteleva työ mielenkiintoisin yksityiskohdin.
Yksityiskohta taulusta "Vit**si" Rohkea veto, mutta sopii tauluun hyvin.
Taiteilija Ulla Laisi ja pimpsaloora.
"Noidan merkki"
"Kuiskaus"

Kuten kuvista näette, työt ovat mielenkiintoisia. Käykää itse paikan päällä katsomassa.

Ulla Laisin Mielentiloja -näyttely avoinna galleria Ruutikellarissa 6.-30.7.2016 keskiviikosta sunnuntaihin klo 12-18. Ruutikellarin löydät Roopertinkadulta Haminasta, vallien kupeesta.

Illalla kotona hehkutin miehelleni kaikkea näkemääni ja esittelin kuvia tauluista. Siinä kaiken lomassa mies sitten kyselemään muita päivän kuulumisia ja tehtyjä töitä. Selvisipä siinä sitten kaikki unohtamani asiat. Ja se lista olikin pitkä, kaikkiaan viisi asiaa. Että hups...

Mukavaa päivää Sinulle <3

Katariina