Mummin omenapaistos

Kun noita omenoita edelleenkin on runsaasti tarjolla, kerron teille aiemman omenapiirakkaohjeen lisäksi myös ohjeen herkulliseen omenapaistokseen. Maku ja tuoksu vie ajatukset lapsuuteen, sillä äitini teki tätä jo silloin, kun olin pieni. Enää en niin pieni ole, mutta paistosta äiti edelleen tekee ja minä olen valmistanut saman ohjeen mukaan omassa kodissani.

Aloita valmistaminen vaniljakastikkeesta, saat sen jäähdytettyä sillä aikaa kun teet paistosta. Minun makuhermoni ei hyväksy tämän kanssa muita kastikkeita, kuin tuon itse tehdyn, mutta toki siis voit ostaa sitä kaupastakin.

Vaniljakastike

1 muna

1rkl sokeria

4dl maitoa

2tl perunajauhoja

1rkl vanilliinisokeria

Laita muna, sokeri maito ja perunajauhot teflonkattilaan, vanilliinisokeri lisätään vasta valmiiseen kastikkeeseen. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Palaa herkästi pohjaan, ole varovainen. Vaniljakastike on valmis silloin, kun ekan kerran kuplahtaa. Älä keitä, kokeiltu on ja en voi suositella. Jäähdytä ja lisää samalla vanilliinisokeri. Nopeimmin jäähdytys tapahtuu laittamalla kattila kylmään veteen tiskialtaaseen.

Valmistettuasi kastikkeen, laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Omenapaistos

Omenoita

Voileipäkeksejä

Digestivejä, kaurakeksejä tm. makeita keksejä

Sokeria, kanelia

Laita voideltuun uunivuokaan pohjalle kerros kuorittuja omenaviipaleita. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Seuraava kerros tehdään kekseistä. Ja taas kerros omenaviipaleita sekä sokeria ja kanelia. Jatka näin, kunnes vuoka on täynnä ja päällimmäiseksi jää omenakerros. Paista 30-35min 175 asteisessa uunissa. Kokeile välillä haarukalla, paistos on valmis, kun omenat ovat pehmeitä.

Nauti lämpimänä vaniljakastikkeen kera. On hyvää!

Herkullisia hetkiä ja iloa päivääsi!

Katariina <3