Näin pääsimme jouluun, on valkea maa

Tulihan se joulu sieltä. Tuli siitä huolimatta, vaikka kovasti stressasin. Muutosta johtuen täällä on ollut hössötystä potenssiin kymmenen - eikä kaikki todellakaan mennyt kuten Strömsössä.

Vai miltä kuulostaa se, että äidilleni tarkoitetut joulukukat ovat edelleen meidän kuistilla, kun en muistanut niitä antaa. Mammani jäi aatonaattona ilman jokavuotista kotikaljaansa, koska pullo ei tarttunut käsiini. Ja samalla reissulla jäi tarttumatta matkaan jotain muutakin. Ei nimittäin yhtään naurata parikymmentä kilometriä ajettuaan, että kummilasten muistamiset unohtuivat ottaa mukaan. Muitakin paketteja oli hukassa, sillä jälkikasvu sai vielä tänään yhden lahjan. Löysin sen muovikassista hakiessani jouluomenoita toisesta jääkaapista, josta en niitä aiemmin ollut vielä muistanut sisälle kiikuttaa... Tuossa pintaraapaisu tämän emännän sekoilusta. Mutta hengissä sentään kaikki vielä ovat ja nyt ollaan jo joulupäivän illassa. Huh.

Aattona vieraillut joulupukki oli junioreiden mukaan apulaispukki - parta oli kuminauhalla kiinni. Vaan eipä tuo haitannut, hyvin meni.

Joulupäivänä olikin upea ilma ja kun hyvän sään aikaan liikkuu, näkee jopa auringon. Nyt on taas tuttu räntäsade saapunut ja lisää valkoista on luvassa. Ainakin hetkeksi.

Kotikaupunki tarjosi parastaan.

Kuulostaa ehkä oudolta, mutta olen aina pitänyt hautausmaista. Jo lapsena halusin sinne kävelemään ja nyt aikuisiässä se on ollut paikka, jonne menen kuuntelemaan hiljaisuutta ja olemaan omien ajatusteni äärellä. Mieluiten yksin siis. Ennen olemme kynttilät vieneet haudoille aattona, mutta matkasta johtuen operaatio piti suorittaa jo aatonaattona. Kaipuu hautausmaakävelylle kynttilämeren äärelle oli niin suuri, että pitihän se kirkkomaa täältä Kotkastakin löytää. Illan pimennyttyä suuntasimme Parikan hautausmaalle. Ihan uusi paikka minulle.

Jouluillan rauhaa.

Tämä on tosiaan meidän ensimmäinen joulu uudessa kodissa Kotkassa. Tuntuu hyvältä.

Kuusen pienet kynttiläiset...

Jouluinen kuvapostaus tulee heti pyhien jälkeen, mutta siihen asti hyviä joulunjatkoja kaikille!

Katariina <3