Näin saat meikin kestämään - helpot ohjeet

Vaeltaako luomiväri päivän aikana? Valuuko rajaukset varjostamaan silmänalusia vai kiipeääkö ne kohti kulmakarvoja? Kiiltääkö iho jo muutaman tunnin kuluttua ehostuksesta? Näin pikkujoulujen ja muiden juhlien aikaan kerron sinulle muutaman vinkin, miten saat meikin kestämään siellä minne olet sen laittanutkin.

Meikkaus aloitetaan kasvojen puhdistuksella ja ihovoiteella. Käytä ihotyypillesi sopivia tuotteita. Jos olet epävarma ihotyypistäsi, on apu lähimmällä kosmetiikkaosastolla, jossa asiantuntevat myyjät auttavat sinua mielellään.

Meikkivoiteen alle laitetaan pohjustustuote. Tämänkin valintaan saat apua sieltä kosmetiikkaosastolta. Luulisin, että useammalla sarjalla on omat pohjustustuotteensa, joten valinnanvaraa kyllä riittää. Minulla on käytössä Lancomen La Base Pro Pore Killer, joka häivyttää ihohuokosia ja pitää ihon mattaisena. Tätä voisi käyttää päivän aikana myös meikin päälle, itse en ole kokeillut.

Lancome, La Base Pro Pore Killer. Nimi lupaa paljon...

Jos käytät luomiväriä, tee silmämeikki ennen meikkivoiteen levitystä. Moni luomiväri nimittäin tuppaa levitettäessä varisemaan, nämä ylimääräiset poistat sitten helposti kasvoveteen kostutetulla vanulapulla. Ennen silmämeikin tekoa levitä luomille meikkivoidetta ja luomille tarkoitettu pohjustustuote eli primer. Itse käytän Diorin primeria ja sen avulla ainakin kestää väri kuin väri paikoillaan.

Christian Dior, Backstage Eye Prime.

Täällä mies aina ihmettelee näitä minun pohjustustuotteita, primereita. Hän kun on kuullut käytettävän niitä vain rakennushommissa. Mutta eikös se ole ihan sama asia missä tahansa - jos halutaan kestävää ja hyvää jälkeä, pitää kohde ensin pohjustaa huolella. Pätee naamaan sekä seinään.

Eli huolellinen pohjustus ja sen jälkeen vasta varsinainen meikki. Jos tarvitset ihan superhyvää kestävyyttä, on tähänkin vielä oma tuotteensa, jota käytetään vasta valmiin meikin päälle. Se on kiinnityssuihke. Kyllä, luit oikein. On olemassa kiinnityssuihkeita, jotka lopuksi suihkutetaan kasvoille valmiin meikin päälle takaamaan pysyvyys. Silmät kiinni ja 2-4 suihkautusta kasvoille. Kannattaa sitten odottaa, että ripsiväri ehtii kuivua ennen kuin silmäsi suljet. Kokemuksesta voin kertoa, että muuten saat hämähäkinjalkakuviot silmien alle. Todistetusti tämä kiinnityssuihke toimii myös liikutuksen kyynelten kanssa.

Urban Decay, de-slick makeup setting spray.

 Ja vielä on yksi vinkki jäljellä!

Kaikesta pohjustuksesta ja kiinnityssuihkeista huolimatta tulee välillä se tilanne eteen, että kasvojen iho kiiltää ja tekee mieli sitä jollain himmennellä. Tässä vaiheessa suurin virhe on lyödä iholle puuteria, siitä syntyvä lopputulos ei nimittäin imartele. Tähän on pelastus: paperipuuteri! Käsilaukkuun mahtuva, pienikokoinen vihko, josta tarpeen tullen vetäiset sivun irti ja taputtelet sillä kiiltävät kohdat jälleen mattaisiksi. Kätevää! Paperipuuteria olen nähnyt myytävän ainakin Emotionissa ja Stockmannilla.

Kuin pieni vihko.
Kuten kuvasta näkyy, koko on hyvinkin laukkuun mahtuva.

 Ja lopuksi kuva todisteeksi siitä, että hyvin pohjustettu meikki kestää myös ääriolosuhteissa:

Kuvattu räntäsateessa puoli kahdelta yöllä. Takana neljä tuntia pyöräkuormaajan ohjaimissa.

Näillä ohjeilla menee samalla naamalla aamusta iltaan. Joskus jopa myöhäiseen yöhön.

Katariina <3