"Oh deer, Christmas is here!" Ainakin melkein...

Oh deer Christmas is here!

Voi mikä harmituksen aihe on ollut, kun en ole päässyt vielä joulujutuista kotona nauttimaan. Minulle on aina ollut tärkeää, että kaikki joulun koristevalot ovat olleet viriteltyinä valmiiksi ensimmäiseen adventtiin mennessä. Muutosta johtuen tässä suhataan vielä hetki kahden kodin välillä, eikä tänne tyhjenevään halua enää mitään laittaa. Ei auta muu kuin odotella. Pitkältä tuntuu taas se odottavan aika. Huokaus.

Mutta on tässä sentään jotain tapahtunut. Perjantaina ajoin uuteen kotiimme tarkoituksena laittaa valoja paikalleen odottamaan sitä hetkeä, kun perheemme sinne lopullisesti asettuu. Matkalla kipaisin K-Raudasta pari kynttelikköä kuistin ikkunalle. Siellä nimittäin on juuri sopivat kukkalaudat, joihin kesällä ajattelin laittaa pelargonioita, mutta joulun aikaan ne on kuin tehdyt kyntteliköille, jotka antavat kaunista loistettaan tielle ohikulkijoiden iloksi.

Joulukoristeet ja -valot roudasin uuteen osoitteeseen jo ensimmäisten tavaroiden joukossa. Oli muuten hämmentävä määrä etenkin kuusen koristepalloja... Hyvät kaupantädit ja -sedät: älkää myykö minulle niitä enää yhtään enempää! Oikeasti en tarvitse. Ja on niitä valojakin vaikka kuinka paljon erilaisia. Mutta nuo kyntteliköt tulivat tarpeeseen ja ne aiemmin tilatut led-linnut; kyllä niillekin paikka löytyy.

Paikkansa löysivät niin olohuoneen kynttelikkö, sekä lumiukkokynttilät sun muut piiperrykset. Jokunen vuosi sitten minulle tuli pakottava tarve hankkia valkoinen tekokuusi, silloin ne eivät edes olleet niin muodissakaan ja sitä sopivaa yksilöä sai monesta nettikaupasta metsästää. Nyt tuo kuusi löysi paikkansa tuon edellä mainitun kuistin pöydältä. On siellä myös karvapeitto, taljoja sekä joulukuosiset tyynyt. Pari viikkoa sitten etsin pinkkiä kuusta, luojan kiitos en löytänyt...

Hitto vie, siellähän näyttää jo jouluiselta, vaikka matkaa on vielä paljon siihen pisteeseen, että saan istua glögilasi kädessä ja huokailla kaiken kauniin edessä. Mutta tästä se lähtee.

Hetken istahdus kahvikupin äärellä.

Tykkäättekö kuunnella Jouluradiota? Minä en jostain syystä ole täällä rajan pinnassa saanut pariin vuoteen sitä kuulumaan kuin netin kautta, vaikka taajuus on ainakin ollut olevinaan oikea. Meillä Kotkassa radiokanavat tulee kaapelin kautta ja kyllä kuuluu. Voi mikä onni. Ei tarvitse miettiä mitä kanavaa kuuntelisi.

Joulun lähestymisen merkiksi on myös joulupaita kaivettu jo esille...

Hyvää ensimmäistä adventtia!

Katariina <3