On olemassa kahdenlaisia autokauppiaita: hyviä ja huonoja

Tapahtui viime lauantaina: Iski akuutti tarve ostaa auto työmaa-ajoon välille Virolahti-Porvoo. Nopean toiminnan miehenä puolisoni selasi Nettiautoa ja piankos hän sieltä sopivan yksilön löysi. Auto oli kotkalaisessa autoliikkeessä, joten hakumatkakaan ei ollut pitkä. Soitto myyjälle ja ilmoitus, että ostetaan, jos vastaa myyntitekstin kuvausta ja tänään tullaan hakemaan. Asia selvä, ainakin minun mielestäni.

Pari tenavaa kyytiin ja nokka kohti Kotkan Hakamäkeä. Matkalta vielä soitto, että täältä tullaan, reilun puolen tunnin kuluttua oltaisiin perillä. Myyjä kyllä kuului sanoneen, että hän ei autoa varaa, vaan myy sille joka ensimmäisenä ostaa. Tässä kohtaa olisi pitänyt hälytyskellojen soida, mutta ei tullut edes mieleen, olihan liike menossa kolmen vartin kuluttua kiinni.

Kolmesataa metriä ennen määränpäätä puhelin soi ja myyjä rehvakkaasti ilmoittaa myyneensä auton. Että mitä? Kyllä, auto oli myyty. Oikein Tampereelta asti tulivat hakemaan. Siinä se melkein meidän auto tuli portilla vastaan uuden omistajan ohjaamana. Mitä tekee myyjä? Kohauttelee olkapäitä ja pahoittelee, että valitettavasti tässä nyt kävi näin.

Kysyin miksei hän sanonut mitään toisista ostajista silloin puoli tuntia aiemmin kun soiteltiin. En saanut vastausta. En usko etteikö tamperelaiset olisi soittaneet ja varmistaneet auton olevan siellä liikkeessä ennen kuin lähtevät satoja kilometrejä ajamaan, joten tiedossa minun uskomuksen mukaan toiset ostajat kyllä oli.

Jäin miettimään, että jos olisimme menneet vaikka puolta tuntia aiemmin liikkeeseen ja ostaneet sen auton, niin olisiko hän samalla tavalla soittanut tamperelaisille ja ilmoittanut myyneensä auton nenän edestä? Siinä sitä olisivat ajaneet satoja kilometrejä tyhjän takia. Saattaisi se harmittaa ja ehkä vähän enemmänkin. Tiedän mihin autokauppaan en enää koskaan jalallani astu. Tai siis siihen pihalla olevaan parakkiin. Näin ei asiakkaita hankita! Ja ymmärränhän minä kyllä, että myyjä saa myydä kenelle haluaa ja sille kuka ensimmäisenä rahat tiskiin iskee, mutta jonkinlaiset herrasmiestavat tässäkin pitäisi olla. Ei meidän perheessä ole ylimääräistä aikaa heitettäväksi siihen, että turhaan ajellaan olemattoman perässä. Tyhjän sai pyytämättäkin.

Tilanne oli se, että aikaa oli tuhlattu turhaan ja auto oli edelleen ostoslistalla. Suunta pikaisesti Jylpylle, liikkeeseen, josta ennenkin on autoja ostettu. Kyseinen liike oli jo kiinni, mutta autot pihalla ja Nettiauton kautta heidänkin valikoima nähtävissä. Ja sieltähän se sopiva yksilö taas löytyi. Soitto myyjälle, joka puhelimitse kertoi auton tiedot ja sanoi olevansa pian paikalla.

Siinä odotellessa kävimme tankkaamassa lapset limsalla läheisellä huoltoasemalla. Vartin kuluttua myyjä oli jo tullut paikalle. Pikainen auton tarkastus koeajoineen ja se oli siinä. Näin sitä kauppaa tehdään ja hyviä asiakassuhteita luodaan. Yksinkertaista ja nopeaa.

"Uusi" auto matkalla kotiin.

Tuli kohdattua kahden sortin kauppiaita ja kohotettua verenpainetta ärtymyksestä. Onneksi toivottuun lopputulokseen päästiin lopulta kuitenkin. Eivät ne autot ihan äkkiä maailmasta lopu.

Katariina <3