Pakkasaamun auringonnousu - katso upeat kuvat!

Kuten monesti olen kertonut, harrastan valokuvaamista. Rakkaus lajiin kasvaa vuosi vuodelta. Auringonnousut ja -laskut ovat ihania kuvata - sama aurinko kerrasta toiseen, mutta aina kuitenkin erilainen. Tässä alati pimenevässä vuodenajassa on se etu, ettei sitä auringonnousua tarvitse lähteä ennen heräämistä kuvaamaan. Nyt joutuu jo odottelemaan.

Tänään oli pitkästä aikaa kirkas aamu sen ainaisen harmauden sijaan. Pakkastakin oli, mittari näytti suunnilleen viittä astetta. Olin noussut jo kuudelta tekemään toimistohommia ja puoli kahdeksan aikaan kahvia keitellessä tuumasin, että nyt tai ei koskaan. Sitä ei tiedä miten pilvinen loppuviikko tulisi olemaan, luntakin ovat luvanneet.

Katsoin parhaimmaksi pukeutua talvivaatteisiin. Siellä ne odotti kaapissa tositoimia, keltaiset Dimexit. Ja mikä oli lähtiessä, kun kamera näytti virtaa olevan jäljellä 13%. Voi perhanan perhana, enpä ollut muistanut ladata akkua. Onneksi minulla on ykköstykkini kaverina pienikokoinen Olympuksen järkkäri, jossa jopa oli virtaa. Selvisin pienellä harmituksella.

Dimexit ja Hai-saappaat ne yhteen soppii...

Kuvauspaikaksi valitsin läheisen rannan. Siellä olen ennenkin kuvannut ja saanut otokseni telkkariin maikkarin säälähetykseen.

Muutama minuutti ennen auringonnousua.
Sieltä tulee!
Kännykän kamera vasemmassa kädessä, Olympus oikeassa ja Sony kaulassa. Kasvoja ei voinut kääntää kameraa kohti, kun oli vielä ehostamatta...

Ja ei kuvausreissua ilman kikkailua, eli konttaamista, kyykkimistä ja kumartelua. Niin ne parhaat otokset napataan.

Kuuraa.
Tärkein kuvauskaverini: Sony.

Auringonnousu ei loppujen lopuksi kauan kestä, kaunein hehku on hetkessä ohi. Tapojeni mukaan kuvasin kaikkea muutakin, seuraavaksi kuvakulmia.

Aika talvista, eikö?
Joutsenparvi suoritti ylilennon, eipä ollut pitkä objektiivi mukana...
Uskallan väittää, että allaoleva kivi on Virolahden graniittia.

Kotiin päästyäni piti sulatella sormia. Tämä on taas sitä aikaa, kun valokuvaajan sormet jäätyy. Ja koska oli pakkasaamu ja koska on innokas valokuvaaja, niin olihan se laitettava vielä kameraan makroputki kiinni ja hipsittävä pihalle ottamaan lähikuvia.

Jäätä postilaatikon kannella.

Mitä tykkäsitte kuvista?

Katariina <3