Paras lasagneohje on tässä!

Postauksen lasagneohje on julkaistu maakuntalehtien Keskiviikko-liitteessä 16.1.2019.

Ruoka, joka onnistuu aina. Ruoka, jota kehtaa tarjota vieraille. Katariinan keittiön bravuuri. Se on lasagne.

Moni pitää lasagnen valmistusta suuritöisenä, koska siihen täytyy tehdä kaksi erillistä kastiketta. Itse olen vuosien saatossa hionut ohjeen yksinkertaiseen muotoon - maun kuitenkaan kärsimättä. Lasagnestani on sanottu, että se on parasta. Voittaa muiden tekemät heittämälllä. Olen samaa mieltä.

Tässä ohje, ole hyvä.

Paras lasagne

jauhelihakastike:

800 g naudan jauhelihaa
sipuli
2 prk tomaattimurskaa
vehnäjauhoja
valkosipulijauhetta, kuivattua oreganoa, suolaa

juustokastike:

margariinia
vehnäjauhoja
maitoa
180 g pussi juustoraastetta
1 prk Kolmen juuston ruokakermaa (Valio)
lasagnelevyjä

Ruskista jauheliha pannulla hienoksi pilkottujen sipulien kanssa. Ripottele vehnäjauhoja noin 3-4 rkl sekaan, lisää tomaattimurskat ja vettä. Lisää suola. Mausta valkosipulilla ja oreganolla, joita molempia saa olla reilusti. Hauduta.

Sulata juustokastiketta varten rasva pannulla, lisää noin 3 rkl vehnäjauhoja ja sekoita tasaiseksi. Älä ruskista. Lisää maitoa tasaisena, ohuena nauhana. Sekoita ja anna kastikkeen saostua. Sulata sekaan kourallinen juustoraastetta ja lisää Kolmen juuston ruokakerma. Suolaa et tähän tarvitse. Hauduta hetki.

Kun kastikkeet ovat valmiit, aloita lasagnen kokoaminen. Parhaimman tuloksen saamiseksi käytä suorakaiteen muotoista lasagnevuokaa. Voitele vuoka hyvin ja laita pohjalle kerros jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Ripota päälle juustoraastetta ja tee lasagnelevyistä kerros. Jatka tätä kunnes kastikkeet on käytetty. Kuitenkin niin, että viimeinen kerros koostuu kastikkeista.

Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia. Anna vielä vetäytyä vartin verran ja ruoka on valmista nautittavaksi. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Siitä ohje talteen ja viikko käyntiin lasagnen voimin.

Katariina <3