Parasta ennen 6. huhtikuuta? No ei tietenkään

Minulla oli syntymäpäivä viime torstaina. Tein silloin postauksen, jossa käsittelin kertyneitä vuosia ja uutta kymmenlukua. Pääset lukemaan sen tästä linkistä. Vaikka pyöreitä täytinkin, en juhlinut nyt sen enempiä, sillä tarkoitus on pitää kemut mökillä kesällä - isommalla porukalla ja kunnolla. Nyt siellä saattaisi tulla kylmä.

Kutsuin vanhempani päiväkahville, tarkoituksena tarjota täytekakkua. Mutta niin se vaan lähti taas mopo käsistä ja sen lisäksi syntyi lohivoileipäkakku sekä vaaleanpunaisia leivonnaisia itse tuunatulla ohjeella - olkoon niiden nimi vaikkapa pinkit palat. Lykkään teille tähän kuvia, ohjeet kuvien leivonnaisiin julkaisen lähiaikoina.

Kukkia, kukkia, kukkia...
Kuohuvaa.
Pöytä on katettu.
Yleensä tulee laitettua mukit pöytään, mutta nyt juotiin "oikeista" kahvikupeista.
Tosiaan aluperin piti tarjota vain tätä prinsessakakkua, mutta... Vaaleanpunainen sokerimassa on roudattu Kilpisjärveltä asti. Aika pitkä shoppailumatka.
Voileipäkakku graavi- & kylmäsavulohitäytteellä. Erittäin helppo valmistaa ja äärettömän maukas. Ohje siis tulossa myöhemmin.
Tässä niitä pinkkejä paloja. Maku saa vielä jäädä salaisuudeksi, mutta armoton perheraati totesi olevan hyvää. Näistäkin ohje tulossa.

Sain vanhemmiltani lahjaksi ihanaakin ihanamman Iittalan Suomi 100v. -sarjaa olevan lasilinnun. Kyseessä on Oiva Toikan suunnittelema Kyyhky, joita on valmistettu vain 2017 kappaletta. Jokainen lintu on nimikoitu ja numeroitu. Tämä minun yksilöni on numero 1832. Unohtumaton muisto minun ja Suomen juhlavuodesta! Laitoin aarteeni korkealle lasivitriiniin, ulos se pääsi vain valokuvauksen ajaksi ja sen jälkeen kiireesti turvaan. Jos rikki menee, niin samaahan ei mistään enää saa.

Iittalan Suomi 100v. -sarjan Kyyhky.

Illalla mies saapui kotiin ihan mielettömän suuren kukkakimpun kanssa. Ajatelkaa, kaikkiaan neljäkymmentä suurta ruusua kauniiksi kimpuksi sidottuna! En ole koskaan ennen saanut sellaista määrää kukkia. Alkaa olla näillä kymmenillä niin, että synttärikakun kynttilöiden määrä häikäisee ja vuosien mukaan ostettu kukkamäärä kasvattaa hauista.

Miljoona, miljoona, miljoona ruusua...

Näille kukille seuraa jatkoa myöhemmin. En tiedä mitä ja milloin, mutta johonkin minut viedään. Sitä odotellessa <3

Lopuksi Kasperin ottamia kuvia minusta. Rouva 40v.

Matti Nykästä lainaten: "Elämä on ihmisen parasta aikaa!"

Katariina <3