Piimähyytelökakku - superhelppo ohje

Meillä kaikki tykkäävät keksipohjaisista hyytelökakuista. Ohjeita on jos jonkinlaisia, mutta tämä on helppoudessaan ehdottomasti yksi ylitse muiden. Vaikka ohjeessa käytetään piimää, ei se valmiissa leivonnaisessa maistu ollenkaan. Oikeasti.

Ja ohje tulee tässä:

PIIMÄHYYTELÖKAKKU

Pohja:

200g Digestive-keksejä
75g margariinia

Täyte:

2,25dl sokeria
3tl vanilliinisokeria
6dl piimää
3dl vispikermaa
1prk säilykepersikoita
8 liivatelehteä

Päälle:

2prk hedelmäsosetta (vauvansoseista mango sopii tähän hyvin)
nonparelleja koristeeksi

Hienonna keksit ja sulata rasva. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle, jonne olet laittanut pyöreäksi leikatun leivinpaperin. Tämän alle voit laittaa vielä kelmun, jotta irrotus on helpompaa. Tosin itselläni tuo kelmutus ei koskaan onnistu täydellisesti, vaan kakun reunoista tulee rumat... Uskon kakun irtoavan vuoasta myös veitsen avustuksella. Nosta jääkaappiin kovettumaan hetkeksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele persikat pieniksi paloiksi, ota purkista liemi talteen. Sekoita sokerit ja piimä, vaahdota kerma ja yhdistä piimän kanssa. laita sekaan myös persikat. Kuumenna säilykepurkin liemi kattilassa, voit jatkaa sitä hieman vedellä. Lisää puristellut liivatteet yksi kerrallaan ja lisää hieman jäähtyneenä kerma-piimäseokseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Minulla ainakin persikat valahti pohjalle, joten kaadellessasi katso, että persikat menevät tasaisesti. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Ennen tarjoilua levitä päälle hedelmäsose ja koristele. Valmis!

Värityksensä puolesta tämä sopii loistavasti tarjottavaksi myös pääsiäisenä.

Katariina <3