Pikapyörähdys Lappeenrannassa

Tuli lähdettyä sunnuntaina ihan ex tempore piipahtamaan Lappeenrannassa, kun sää oli otollinen ja iltapäivä aikaa. Taas niitä kesän muistoja talven varalle säilöön. Jotain, mitä muistella silloin kun pakkanen paukkuu nurkissa. Niin tai siis silloin, kun vielä tammikuussa taivastellaan mustaa maata ja vaakasuoraan satavaa vettä...

Aluksi kohteena Hiekkalinna. Siellä on tullut joka kesä käytyä ja aina se on yhtä upeaa hämmästellä miten taidokkaasti kaikki on tehty. Tänä vuonna teemana on Ritarilinna. Hiekkalinnan alue on avoinna aina 31.8. asti päivittäin klo 10-21.

Alueelta löytyy myös hiekkakappeli, jossa pidetään hartaudet torstaisin ja sunnuntaisin klo 15.

Hiekkakappeli on mykistävän kaunis.
Yksityiskohta kappelista.

Hiekkalinnasta suunta kohti satamaa. Satama-alue on varsinkin kesäaikaan mukava paikka istuskella kaikessa rauhassa katselemassa ympärilleen. Vierestä löytyy myös leikkipuisto, joka on alueena erittäin miellyttävä. Kahvila välittömässä läheisyydessä on iso plussa!

Kiipeilyteline

Ei reissua Lappeenrantaan ilman vetyä! Yllättävän täyteen tulee tarjotin, kun meidän perhe tilaa sapuskaa. Siinä sai myyjä siivuttaa munaa ihan tosissaan.

Tarjotin täynnä vetyjä.
AI ETTÄ!!!!!

Loppujen lopuksi aika pieni tuo vety, joten tilaa jäi myös jätskille. Ai niin, olihan se jo aiemmin todettu, että jälkiruualle on oma mahansa.

AI ETTÄ!!! Osa 2.
Naakka vaanimassa...
Souda, souda sinisorsa.
Satamatorin kukkaloistoa.
Pariskunta romanttisella rantakävelyllä.

 

Taidetta
Laivaravintola Prinsessa Armaada

Pilviä rupesi kerääntymään taivaalle. Turhaa oli se aurinkorasvan levitys tälläkin kertaa.

Pilvet nousevat.

Oli aika suunnata kotiin hyvän sään aikana, kirjaimellisesti.

Matkalla täytyi pysähtyä huoltoaseman K-markettiin hakemaan täydennystä kotiin tyhjänä huutamaan jääneeseen jääkaappiin. Olin pois lähdössä ja ovelle menossa. Siellä vastaan tuli mies, joka jäi odottamaan pitääkseen ovea minulle auki. Ihanaa, että nykypäivän kiireisessä elämänrytmissä joku on kohtelias ja huomioi. Pieni ele häneltä, mutta voi pojat miten teki vaikutuksen. Olin kohdannut herrasmiehen!

Lappeenranta on mukava kaupunki, kannattaa poiketa ja viipyä vaikka pitempäänkin.

Katariina