Popcornkakku - suolaista ja makeaa (suklaata unohtamatta)

Taas laitoin itseni alttiiksi kokeiluille keittiössä, kun silmiin sattui tarttumaan mukavan oloinen ohje. Tuli niin erikoinen ja hyvä luomus, että laitetaan ohje jakoon.

Tämän popcornkakun ohjeen löysin Valion verkkosivuilta. Ihan vinkkinä, että alkuperäisessä ohjeessa olevaa suklaatuorejuustoa ei välttämättä ole pienissä marketeissa. Minä luovutin kolmannen kaupan kylmähyllyn äärellä ja vaihdoin suklaan lennossa kinuskiin. Hyvää siitä tuli silläkin.

Popcornkakku

Pohja ja kansi

75 g rasvaa
200 g taloussuklaata
2 l paahdettuja popcorneja kevyesti suolattuna

Täyte

5 liivatelehteä
1 dl maitoa
2 prk (à 200 g) kinuskituorejuustoa (Valio)
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa

Kuumenna rasva isossa kattilassa, paloittele suklaa joukkoon ja nosta pois levyltä. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Kaada popcornit kattilaan ja sekoita.

Laita leivinpaperi kakkukuvun pohjan päälle ja siihen irtopohjavuoan reunaosa. Levitä noin 2/3 popcorneista kakun pohjaksi. Levitä loput popcornit ilmavasti rengasvuoan pohjan päälle. Tästä saat kannen kakulle. Kannattaa kiinnittää huomiota tuohon löyhään levittelyyn, nimittäin kovin tiivis paketti kakun päällä on hankala leikata.

Nosta jääkaappiin. Itse sain näppärästi kokonaisuuden kakkukuvun sisään, kun laitoin vuokarenkaan päälle suuren lautasen ja sen päälle sen vuoan pohjaosan, jossa se tuleva kansi on jähmettymässä.

Valmista täyte. Aloita laittamalla liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, ½ dl maitoa ja sokerit isossa kulhossa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa.

Kuumenna ½ dl maitoa kiehuvan kuumaksi. Onnistuu mikrossa, mutta varo, jottei kiehu yli. Sulata joukkoon valutetut liivatteet.

Valuta liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana, sekoita samalla.

Nostele joukkoon kermavaahto. Kaada täyte rengasvuokaan popcornpohjan päälle ja hyydytä vähintään neljä tuntia jääkaapissa.

Irrota kakku terävällä veitsellä ja nosta rengas pois. Aseta popcornkansi kakun päälle levynä tai palasina. Täältä ääni palasille juurikin sen aiemmin mainitun leikattavuuden vuoksi. Ja valmista on.

Sopii lastenjuhliin ja herättää taatusti ihastusta myös aikuisten kahvipöydässä

 Katariina <3