Rentouttava viikkohuolto

Raskaan viikon jälkeen takki on tyhjä ja voimat vähissä, jotain on keksittävä palautuakseen. Ennenkin on näin käynyt, silloin ostin ihanantuoksuisen kylpyvaahdon rentouttavaa iltaa varten. Kyseinen kylpyvaahto unohtui käyttää, ammekin sai yksin odotella kylpijää. Unohdin koko vaahdon. Viimein koitti päivä, jolloin kylpyhetki olisi ollut ihana, mutta kas: en muistanut mihin olin pullon työntänyt. Niin tyypillistä minulle.

Vähän aikaa sitten tuo kaivattu pullo tupsahti esille. Kivasti joulukuosinen karkkikeppeineen ja kimalteineen. Vaan ei se mitään. Olin nimittäin ostanut joulusaunaa varten löylytuoksun ja tuo pakkaus tuli esille piilostaan pari päivää sitten. Olin sitten unohtanut senkin. No nyt oli minulla sitten ainekset rentoutuspakettiin kasassa.

Piilotellut puteli.
Joulusaunaan! Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

Löylytuoksu oli sellainen liotettava malli. Pussiin pakattuja kuivattuja koivunlehtiä, litra kiehuvaa vettä päälle ja kymmenen minuutin liotus. Oli kuin teetä olisi haudutellut, tuoksu ei tosin ollut sama.

Soma koivunlehtipussukka.

Tuosta lehtipussista sain lyömättömän idean. Ensi kesänä voisin kuivattaa koivunlehtiä ja laittaa ne vaikka suodatinpussiin, kaunis kortti saatteeksi ja pieni joululahja on valmis. Tätä tuskin muistan siinä vaiheessa kun ne lehdet puussa on, mutta saahan sitä aina suunnitella. Tai ehkä kannattaa tämäkin kirjoittaa kalenteriin ylös ja laittaa tuplavarmistukseksi keltainen liimalappu kaapin oveen.

Ja nyt sinne saunaan. Liotusvesi käytetään sellaisenaan löylyvetenä. Tuoksu ei ollut lähellekään sama kuin kunnon koivuvihdassa, mutta tuoksuipa tuo kuitenkin. Saunan lämmössä mieleeni tuli, että tehdäänpä tässä samalla naiselle kunnon huolto. Siispä vaahtokylvystä nauttiessani saivat hiukseni olla hiusnaamion hellässä hoivassa.

Kylvyssä viivyin pitkään, sormenpäistä tuli ihan ryppyiset ja tuntui hassulta jaloissa. Vesi ja sen kelluttava vaikutus olivat tehneet tehtävänsä. Ja kun hyvään vauhtiin olin päässyt, tein kasvoille kuorinnan ja laitoin kosteuttavan kasvonaamion. Seuraavaksi järkyttävää kuvamateriaalia. Anteeksi siis.

Saunan ja kylvyn jälkeen kasvonaamion hehkeässä loisteessa. Tämä on historiallinen hetki: ensimmäistä kertaa julkaisen kuvan, jossa olen ilman meikkiä!

Ulkoisten hemmottelujen jälkeen oli sisäisten nautintojen aika. Rehellisesti tunnustan, dieetti ei ole pitänyt ja kuten seuraavista kuvista näkyy, ei putkeen mennyt tuokaan ilta. Mutta hyvän asian vuoksi täytyy naisen uhrautua.

Poppareita.
Aurajuustoa <3
Toiset tykkää Aurasta piparkakkujen päällä. Kerran olen maistanut, ei uponnut ollenkaan. Carr's-keksi on tarkoitukseen täydellinen.
Ei sovi myöskään unohtaa hyvää punaviiniä.

Kaiken tämän jälkeen olo oli viimein erittäin rentoutunut. Mutta ei sitä kauan kestänyt, sillä seuraavan päivän kiireet veivät taas naisen mennessään. Jotain kuitenkin jäi illasta muistoksi: kuulas iho ja pehmeät hiukset.

Katariina <3