Sapokan kukkaloistoa - silmä lepää

Tänä kesänä tuntuu kaikki kukkivan niin kovin etuajassa. Atsaleat ja alppiruusut kukkivat, osa jo kukintaansa lopettamassa. Juhannusruusu on täydessä kukassa ja lupiinitkin loistavat iloisina väripilkkuina pientareilla. Olen miettinyt, että jääkö meille keskikesälle enää yhtään kukkijaa. Omat alppiruusuni eivät tänä kesänä ilahduttaneet kukkaloistolla, joten kävin viime viikolla pariin otteeseen niitä ihastelemassa Kotkassa Sapokan vesipuistossa. Jos sinulta on jäänyt kukkaloisto näkemättä, niin seuraavista kuvista voit sitä ihastella.

Kastanja kukkii

Minusta on hienoa, että puiston jokainen kasvilaji on merkitty kyltillä, josta käy ilmi mikä on kyseessä. 

Portaita Sapokasta löytyy vesiputouksen molemmin puolin ja ovat ihan kiitettävän pitkät. Kannattaa kiivetä ylös, sillä sieltä avautuu upeat näkymät:

Ylhäältä, putouksen päältä löytyy kivikotkia, joiden tarkoitus on esitellä suomalaisia kivilajeja:

Kivikotkia

Puistossa voi nähdä myös lintuja, mm. sorsia, sekä on siellä lahdenpoukamassa kalojakin. Kalojen olemassaolosta en entuudestaan tiennyt, mutta nyt näin niitä siellä uimassa.

Sorsapariskunta
Istutetut karpit pitävät huolta veden puhtaudesta
Vesiputousta
Vesiputous
Upea väriloisto
Silmä lepää näissä
Sapokan venesatama

Upea paikka viettää aikaa. Istuskella ja katsella. Puisto tarjoaa paljon nähtävää ja näkyi siellä moni myöskin lenkkeilevän. Istuskelupaikkoja löytyy niin auringosta kuin varjostakin. Minä istuin siellä toista tuntia parhaassa seurassa - eli mieheni kanssa. Kerrankin aikaa rauhassa keskustella ja ihmetellä maailmanmenoa. Oli meillä pikkupullo kuohuvaakin mukana, sillä elämä on juhla. Ja olihan mieheni nimipäivä <3