Stonemonit tulee, oletko valmis?

Pokemonit on nyt niin last season, nimittäin meilläpä onkin täällä Virojoella Stonemoneja! Siitä on kiittäminen opettaja Ulla Laisia. Ulla toimii luokanopettajana sekä opettaa alakoululaisille kuvataidetta. Siinä hän onkin varsinainen helmi, nimittäin Ulla on myös taiteilija. Kävin kesällä hänen taidenäyttelyn avajaisissa ja tein siitä postauksen, tauluihin pääset tutustumaan tästä.

Ulla on suunnitellut  taidetempauksen, jonka myötä Virojoen kylälle on ilmestynyt yli 200 lasten maalaamaa kiveä. Koululaiset ovat saaneet maalata ja koristella kivet haluamallaan tavalla ja nyt tämän viikon aikana lapset ovat vieneet kivet kylälle. Kivien tarkoitus on ilahduttaa löytäjäänsä. Eli kiven saa ottaa mukaansa! Facebookiin on perustettu Virojoen Stonemonit -sivusto, johon toivotaan kiven löytäjän laittavan kuvan Stonemonista, jotta lapset voivat seurata mihin ne ovat päätyneet.

Kävin 4a -luokassa kuvaamassa valmiita Stonemoneja ennen kuin ne vietiin maailmalle löydettäväksi. Käydäänpä kurkistamassa, niin näette minkälaisista hienoista hahmoista on kyse:

Stonemoneja!
Poikani tekemä Stonemon <3

Tiistaina kävimme lasten kanssa jahtaamassa ensimmäiset Stonemonit Lapinvuoren ulkoilualueelta. Yhden (oman ekaluokkalaiseni tekemä) otimme mukaan sieltä ja toisia vain kuvasin - jätimme ne muiden löydettäviksi.

Meidän ekaluokkalaisen Stonemon <3

Keskiviikkona Stonemonit tekivät jättirynnäkön Virojoen kylälle ja nyt niitä löytyy vähän sieltä ja täältä. Minäkin kävin kuopuksen kanssa niitä etsimässä ihan kuten hartaimmat Pokemon Go -harrastajat konsanaan. Eli hiljaa autolla körötellen. Oli mukava nähdä eri väreissä loistavia kivihahmoja mitä erilaisimmissa paikoissa. Kaksi Stonemonia muutti meille ja muita ihaillen katselimme, jättäen ne toisten löydettäväksi. Toki otin kuvia noista katujen komistuksista:

Stonemon nököttää täpötäyden roskiksen päällä

Mihin nuo koristeelliset kivet sitten meillä päätyivät? Ensin ne tulivat sisälle poikien mukana ja asuivat nuorimmaisten huoneessa, kunnes äidin valvova silmä huomasi ja ulos joutuivat. Siis ne kivet, ei pojat.

Stonemonit vartiossa etuovella

Eivätkö olekin hienoja? Kiitos Ulla ja kiitos koko Virojoen koulu, mahtava taidetempaus! Olette ison peukun ansainneet.

Nyt kaikki Stonemoneja etsimään!

Katariina <3