Tapahtui R-kioskilla...

Tänään koin paikallisella R-kioskilla jotain niin ihmeellistä, että haluan kertoa sen myös teille.

Olin noutamassa kahden nuorimman poikani kanssa pakettia vielä ennen sulkemisaikaa. Siinä odottelimme vuoroamme, tiskillä asioi venäläismies ja hänen perässään nainen. Mies sai tehtyä ostokset, jotka näkyi olleen kaksi isoa oluttölkkiä ja sivuutti meidät siirtyen ovelle. Äkkiä hän kääntyi ympäri, palasi takaisin kassalle seteli kädessään. Minua katsoen sanoi "excuse me", minä hymyilin ja nyökkäsin hänelle. Oletin hänen pyytävän lupaa päästäkseen edellemme, jotta voi vaihtaa setelin pienempään. Olin niin väärässä.

Kioskin tiskillä on sellaisia valmiita herkkulajitelmia houkutuksena. Tiedättekö, niitä sellaisia, joita myyjä vielä ostotapahtuman lopussa tarjoaa asiakkaalle heräteostokseksi? Tällä kertaa siinä oli viiden euron suklaapatukkavalikoimia. Tuli miehen vuoro ja hän tarttui suklaapakkaukseen ja nosti sen poikani syliin, otti toisen pakkauksen ja asetteli sen pienemmän poikani syliin. Tuo tuntematon mies maksoi poikien suklaat! Me kaikki aivan ihmeissämme häntä kiittelimme. Maksettuaan mies poistui, sanaakaan sanomatta.

Uskomaton määrä suklaata!

Oma vuoroni tuli. Vaivoin sain häkellykseltäni suoritettua omat vähäiset ostokseni ja hyvä kun paketin muistin pyytää. Allekirjoittaa en meinannut ymmärtää ollenkaan. Loppujen lopuksi olin myös unohtanut maksaa, myyjä juoksi perääni...

Tuota miestä en nähnyt enää missään, parkkipaikalta hän oli kadonnut. En tiedä miksi hän halusi näin toimia, mutta monta ihmistä hän tällä teollaan sai hyvälle mielelle. Vai sekö tämän tarkoitus olikin - tuottaa hyvää mieltä, ilahduttaa lähimmäistä? En tiedä. Mutta sen tiedän, että joskus haluan tehdä jollekin toiselle kanssakulkijalle samalla tavalla. Antaa hyvän kiertää!

Ai niin. Kiinnostaako teitä tietää mitä siinä paketissa oli? No kengät tietenkin... Olen jälleen sortunut uusiin korkkareihin, mutta kun olivat niin ihanat:

Minna Parikat <3

Olen nyt muutaman tunnin miettinyt kokemaani. Mitä jos Sinäkin miettisit ja ottaisit tästä haasteen vastaan? Tee ainakin yksi ihminen päivässä onnelliseksi. Sen ei tarvitse olla aineellista, hymy tai ystävällinen ele tuntemattomalle - siitä on hyvä aloittaa. Muutama sana vieraalle voi pelastaa yksinäisen ihmisen päivän. Kokeile, et siinä mitään menetä! Ja samalla, kun tuot hyvää mieltä, teet siinä toisenkin onnellisemmaksi. Nimittäin itsesi!

Voikaa hyvin! <3

Katariina