Täytetyt muffinit - näyttävä tarjottava, helppo valmistaa

Tein kaupasta löydön, muffinitäyte! Miten kätevää, nimittäin pakkauksessa on pursotin valmiina.

Leivottavahan se sitten oli. Tein muffineihin ihan perustaikinan, jota on helppo muokata mausteilla, suklaahipuilla tai kaakaojauheella. Mahdollisuuksia on taas melkoiset määrät.

 

MUFFINIT (murokakun perusohje)

200g rasvaa

2dl sokeria

3 munaa

2tl vanilliinisokeria

2tl leivinjauhetta

3dl vehnäjauhoja

kuorrutteeksi 2,5dl Flora Vispiä ja 1 rasia Valion appelsiinituorejuustoa

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut mausteet, leivinjauhe ja jauhot varovasti sekoittaen. Täytä muffinivuoista 1/3, sillä leivonnaiset kohoavat uunissa.

Laitoin paperiset muffinivuoat paistamisen ajaksi silikonivuokien sisään. Näppärä keino, nimittäin eivät levähdä pitkin uunipeltiä.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ja sitten on vuorossa leivonnan hauskin vaihe: täyttäminen. Operaatio kannattaa suorittaa muffinien ollessa vielä lämpimiä, jolloin ruutta uppoaa leivonnaisen uumeniin vaivattomasti.

Töks ja pruit! Pursotteen määrää en sen kummemmin miettinyt, kunhan tuuttasin.

Anna jäähtyä ja valmista kuorrute. Vaahdota Flora Vispi ja sekoita siihen rasia Valion appelsiinituorejuustoa. Sokeria ei tarvitse lisätä, tuorejuustosta tulee makeutta tarpeeksi. Pursota kuorrute muffineihin ja koristele nonparelleilla. Valmis!

Tähän mennessä meillä on juniori hoitanut inspiroitumisen näkemistään mahdollisista ja melkeinpä mahdottomista leivontatarvikkeista. Nyt oli minun vuoroni. Samasta puusta meidät on veistetty, äiti ja poika.

Katariina <3