Tee unelmastasi tavoite! - muutoksen tuulet puhaltavat

"Älä koskaan anna periksi. Huominen voi olla päivä, joka tuo juuri mitä tarvitset ja kääntää elämäsi ympäri."

Sain tuon aforismin ystävältäni viikonloppuna, kun olin kertonut hänelle elämääni tulevista suurista, onnellisista muutoksista. (Ja ei, en ole raskaana...) Niinhän se on, että koskaan ei tiedä milloin asiat loksahtaa kohdalleen, joskus menee vuosikausia, välillä tapahtuu hyvinkin nopeasti. Niin nopeasti ettei perässä meinaa kestää.

Onko sinulla unelmia? On sinulla, kaikilla meillä on. On pieniä arkipäiväisiä, sekä sitten niitä isompia haaveita. Nyt ei puhuta lottovoitosta, vaan asioista, joiden toteutumisen todennäköisyys on prosentuaalisesti jättipottia suurempi. Mistä siis unelmoit, mitä haluaisit saavuttaa?

Unelmointi ja haaveilu on mukavaa, mutta mennään vähän syvemmälle aiheeseen. Oletko koskaan uskaltanut tehdä unelmastasi tavoitetta? Kokeile. Oli kyseessä sitten keittiöremontti, ulkomaanmatka, liikuntaharrastuksen aloitus tai laihdutus - tee siitä tavoite. On paljon konkreettisempaa tavoitella jotain, eikä ainoastaan unelmoida.

Mitä pitäisi tapahtua, jotta pääsisit tavoitteeseesi? Mitkä on juuri sinun voimavarasi tässä asiassa? Minkä pitäisi muuttua, jotta tavoitteesi mahdollistuisi? Onnistuuko se helposti, vai vaatiiko pitkän tähtäimen suunnitelman? Mikä estää tavoitteeseen pääsyn? Mieti ihan rauhassa, alitajuntasi alkaa työstää asiaa ja alkaa viedä sinua kohti tavoitetta.

Kun tiedät mitä haluat ja tavoittelet, tee suunnitelma. Ja jos ykkössuunnitelma valahtaa reisille, älä luovuta. Hetken aikaa voi tuntua siltä, että tekisi mieli heittää hanskat tiskiin, mutta älä lannistu. Leuka pystyyn, rinta rottingille ja uuteen nousuun. Sinä pystyt kyllä.

Näiden ajatusten äärelle minut sai unelma, joka kävi toteen ihan omalla painollaan, kun aika oli sille kypsä. Kypsyttelyyn menikin sitten se kaksikymmentä vuotta, mutta näin on hyvä nyt. Suuria muutoksia elämään on siis tulossa, siitä myöhemmin lisää.

Keittiöpsykologina kauhan varressa:

Katariina <3