Uusi päivä!

Kello herätti aamulla puoli neljältä. Olo ei ollut mitenkään reipas neljän tunnin huonojen yöunien jälkeen. Mutta viis siitä, ylös kahvinkeittoon, takki niskaan ja matkaan. Valokuvausreissu pojan kanssa oli tosiasia, lähdettävä oli, kun olin luvannut. Väsymys painoi silmäluomia, mutta kummasti raikas ulkoilma sai naiseen virtaa.

Aikaisen liikkeellelähdön tarkoituksena oli kuvata eläimiä. Peuroja, kauriita, kettuja ja mitä niitä nyt varhain liikkeellä onkaan. Edellisellä reissulla ei löytynyt muuta eläintä kuvattavaksi, kuin laitumella olevat lehmät, joten odotukset ei korkealla olleet.

Neljän aikaan aamuyöstä maisemat on vielä kovin hämärän peitossa. Ei vilahdustakaan eläimistä. Ei edes linnunlaulua kuultavissa. Luonto nukkuu.

Nukkuva luonto.
Aamukaste

 

Heräävä luonto ja alkava uusi päivä on aina niin kovin vaikuttava näky. Tuoksut, hämärän erilaiset sävyt, vähitellen lisääntyvä valo. Puoli viiden aikaan tapahtui jotain. Nimittäin joku sytytti valot:

Pilvi värjäytyi punaiseksi merkkinä pian nousevasta auringosta.

Minkäänlaisista eläimistä emme tässä vaiheessa havaintoja tehneet, ainoastaan hiljalleen voimistuva linnunlaulu kertoi, että uusi päivä oli koittamassa.

Uinuva tietyömaa.
Dumpperi. Näitä tykkään kuvata aina tilaisuuden tullen.
Kohti sumua.

Ja kyllä se aurinko sieltä nousi, ihan kuten ennenkin:

Uusi aamu on jälleen täällä!
Minun poika kuvaa auringonnousua.
Kiiskijärven sillalla.

Niin että löytyikö niitä eläimiä? Kyllä. Saimme todeta olleemme tunnin etuajassa, nimittäin bongasimme pellolla nukkumassa olleet kauriit... Siinä ne kömpivät jalkeille meidän katsellessa autosta. Lopulta siellä samaisella pellolla oli kaksi kaurista ja kurkipariskunta. Saimme kaikki ikuistettua samaan kuvaan. Minun kalusto ei ihan riittänyt, poikani onnistui paremmin. Hänen kuvat löytyy Instagramista. Hän sai myös ikuistettua pellolla saalistavan ketun. Siellä se punaturkki hyppelehti hiirien perässä.

Kauriit ja kurjet samalla pellolla. Siellä ne on, katsokaa tarkasti...

Kotiin tulimme puoli kuudeksi. Pihallakin oli kuvattavaa:

Aamulla otin vielä pienet unet. Se oli virhe. Nyt tuntuu ettei tässä herää ollenkaan. Veikkaan vahvasti, että punaiselle huulipunalle tulee olemaan tänään käyttöä...

Iloa päivääsi!

Katariina <3