Veikeät oravat - paljon kuvia!

Tämä postaus on omistettu oraville, noille veikeille pörröhännille.

Suomen paras paikka nähdä oravia on ihan tässä lähellä, Kotkassa. Katariinan Meripuistossa sijaitsee tervaleppälehto, joka on jo sinänsä nähtävyys. Ainutlaatuisen puistosta tekee sen lukuisat kesyt oravat ja linnut, jotka todellakin syövät kädestä. Näitä kuuluisia oravaveijareita tullaan ihan varta vasten katsomaan ja valokuvaamaan pitkienkin matkojen päästä. Tervaleppälehto on rauhoitettu vuonna 1964 ja kasvustoltaan se edustaa Itäiselle Suomenlahdelle tyypillistä alkuperäistä luontoa.

Kävin viime viikolla vanhimman poikani kanssa kuvausreissulla lehdossa. Hänen huikeita oravakuvia näet Instagramissa. Löytyy sieltä myös lintu- sekä maisemakuvia ja pakko mainita myös puussa nököttävä näätä, jonka hän taannoin sai Virolahdella ikuistettua. Käy katsomassa!

Näin se käy!

Tuolla reissulla meillä oli mukana maapähkinöitä. Itse en allergian vuoksi uskaltanut niihin koskea, mutta siitä huolimatta sain minäkin oravan kädelleni ja jopa silitin sitä.

Käsipäivää oravan kanssa.

Eilen olin liikkeellä koko lapsikatraani kanssa. Nyt oli pähkinöiden lisäksi mukana myös kuorittuja auringonkukansiemeniä. Oikein hyvin maistuivat nekin. Kyllä nytkin oravia sekä lintuja nähtiin, vaikka isommalla porukalla liikkeellä oltiinkin, mutta eivät ihan niin rohkeasti uskaltaneet lähelle tulla kuin edelliskerralla. Eli rauhallista ja hiljaista hommaa pitäisi olla.

Tärkeää on muistaa, että ihminen ei mene oravan tai linnun luo, vaan odottaa ja antaa niiden tulla kun tahtovat. Ja välillä tahtovat niinkin kovasti, että tulevat juosten vastaan ja kiipeilevät lahjetta pitkin evästä etsimässä. Ja nyt niihin kuviin, olkaa hyvät:

Elastinen orava.
Ujona odottelee vuoroaan...
Pörröhäntä repun kimpussa. "Tahtoo pähkinöitä!"

Laitetaanpa tähän väliin kuvia linnuista. Lajituntemus ei minulla riitä kaikkia tunnistamaan.

Sinitiainen mietteliäänä.
Käpytikka
Istuva tikka.

Nämä kuvat oli niitä viime viikolla otettuja. En malta olla näyttämättä teille vielä näitä tuoreitakin kuvia:

Toiseksi nuorin poikani, tuleva koululainen, syöttää oravaa.
Minäkin pääsin syöttämään siemeniä, tässä menee auringonkukkaa.
Sinne tehdään pähkinävarastoa.
Poikani nappaama huippukuva!

Katariinan Meripuiston ja tervaleppälehdon löydät Kotkasta Öljysatamantieltä. Nähtävää riittää kaikkina vuodenaikoina. Muistakaa pähkinät!

Iloa päivääsi <3

Katariina