Vihaan halloweenia! - ja järjestin juhlat...

Otsikko jo sen kertoo, vihaan halloweenia. Tähän ei liity mitään järkyttävää ja traumatisoivaa tapahtumaa, ikinä en ole tykännyt. Minun lapsuudessa moisesta ei edes sen kummemmin tiedetty, sieltä se pikkuhiljaa maailmalta rantautui, kaupallisuudella ilakoiden. Kaiken lisäksi sen merkitys tuntui aluksi olleen ihan hukassa - moni vertasi pyhäinpäivään. Ja vertaa vieläkin, siitä näen punaista. Minulle pyhäinpäivä on vain ja ainoastaan vainajien muistopäivä - siihen ei pellenaamarit ja kummitukset kuulu.

Ikä tekee tehtävänsä ja vuosien myötä sitä on joutunut periaatteistaan lipsumaan. Syy on aika ymmärrettävä - lapset. Nuorimmilla lapsilla halloween on ollut aina median (ja kaupan tarjonnan) myötä esillä, joten heille se on ihan luonteva juhla ja kuopus on osannut jo kysellä, että koskas mellä juhlitaan. Se oikea halloweenpäivä on lokakuun viimeinen, joka tänä vuonna sattuu tiistaille, mutta koska lapset ovat nyt lomalla, niin mikäpä meitä esti pitämästä omat halloweenbileet täällä kotona.

Kurpitsalyhdyt valmistuivat lomaviikon aikana.

Siitä se idea sitten lähti kehittymään. Rekvisiittaa haimme BR-lelusta ja siihen kaveriksi herkkuja - makeaa ja suolaista.

Tästä möykystä pitäisi syntyä upeaakin upeampi hämähäkinseitti...

Tuollaista hienoa hämähäkinseittiä ostin joskus vuonna miekka ja kirves esikoisen kaverisynttäreille. Jostain juhlatarvikekaupasta tilasin, mainostekstin mukaan samaista tuotetta käytettiin elokuvissa aidonnäköisenä rekvisiittana. Ja minä uskoin. Arvaatte varmaan, että minun virityksellä ei olisi Oscaria voitettu. Ei näyttänyt aidolta, lapset ihmettelivät mikä siinä ovella roikkuu. Vaan ei pidä lannistua, nyt kymmenen vuotta myöhemmin yritin uudelleen. Ehkä astetta paremmalla lopputuloksella.

Parhaimmillaan seitti näyttää tältä.
Koko todellisuus ei hääviltä näytä. Ehkä minä en vaan osaa...

Yhdessäoloa, herkkuja ja piiloleikkejä

Ilta rakentui asiaankuuluvista asusteista, tunnelmavalaistuksesta, herkuista ja tietenkin musiikista. Ei soinut muumihumppa, Lordia laitettiin koko tuotannon täydeltä Spotifysta tulemaan. Sopi tunnelmaan täydellisesti. Tekemiseksi riitti yhteisten valmistelujen jälkeen herkuttelu ja piiloleikki pimeässä talossa. Täytimme ja koristelimme myös teemaan sopivan suklaakakun, sen ohjeesta teen oman postauksen. Aina ei tarvitse olla niin monimutkaista eikä viimeisen päälle hiottua, meillä se ei ole niin justiinsa.

Sinikielinen tenava.
Kaupasta löytää kaikkea kivaa.
Limsatölkeistä saa vähällä vaivalla hienot: värimaailmaltaan sopiva lautasliina kuminauhalla kiinni. Luurankopillit ja ilmapallot löytyivät lähimarketista.
Eh, no tuota joo... Tämä on ilmiselvästi äidin :D Ja ennen kuin kenenkään nuttura rupeaa kiristämään, niin vain yhden join.
Meidän yhteisesti puuhaama kakku <3

Oranssia tunnelmaa, valoja ja varjoja

Lasiset kurpitsalyhdyt.
Seitti näyttää huomattavasti paremmalta hämyisässä tunnelmavalaistuksessa.
Erityisesti tykkään tämän kuvan varjoista seinällä.

Halloweeninvihaajan asuvalinta...

Ostin itselleni pannan, josta sojottaa lepakoita. Punaiset pirunsarvet saivat jäädä kaupan hyllylle, luonto ei antanut myöten... Niin ja tummanlilaa huulipunaa. Kuva: Perttu Hostikka
No hei, minä sentään yritin... Ja tuo kurpitsa haisi ihan helvetin pahalta.

Kaikkeen sitä ihminen rupeaakin.

Katariina <3