Vinkkejä juhlapukeutumiseen - esittelyssä myös ihmemekko

Kaupallinen yhteistyö: Halonen, Kotka

On taas se aika vuodesta käsillä, kun monessa taloudessa tuskaillaan avoimen vaatekaapin edessä: "Mitä miä laitan päälle?!? Kutsu on tullut - häitä, rippijuhlia, illanviettoja ja mitä ikinä näitä nyt onkaan. Kävin Kotkan Halosella katsastamassa kevään ja kesän juhlapukeutumista. Oli oma lehmä ojassa, sillä tarvitsen mekon poikani rippijuhliin kesäksi. Itselle, en pojalle.

Tämä ihana, vaaleanpunainen nahkatakki meinasi kampittaa minut matkalla kohti juhlavaatteita.

Katsaus naisten juhlapukeutumiseen

Halosen myymälään sisään astuessa ensimmäinen fiilis oli "Voi että!!!" On nimittäin sen verran paljon kaikkea ihanaa esillä, että takaosan juhlapukeutumisen osastolle suoriutuminen teetti vaikeuksia. Sain avukseni ystävällisen ja palvelualttiin myyjän, Annen, jolle annoin vapaat kädet valita minulle asuja sovitettavaksi. Omat silmäni hakeutuivat automaattisesti kaikkeen vaaleanpunaiseen, joten oli hienoa heittäytyä ja antaa toisen katsoa mikä minulle sopii. Osan ehdotuksista jouduin tyrmäämään, sillä niin ihania kuin halterneck-mekot ovatkin, niin en halunnut alkaa etsiä siihen soveltuvia, olkaimettomia rintaliivejä.

Pukuloistoa naisten juhlapukeutumisen osastolla.
Ihana tuo yläosa!

Kuten kuvista näkyy, on tämän kauden juhlapukeutumisessa kellohelmat edelleen muodissa. Kellohelma on armollinen monenlaiselle vartalolle ja niin kovin naisellinen. Oli myös ihana huomata, että pitsimekot ovat aina ajankohtaisia.

Juhlapukeutumisen osasto on taidolla laadittu, sillä asusteet on sijoitettu sinne kätevästi mekkojen lähelle, osa myös sävy sävyyn mekkojen kanssa samalle rekille. Aivan mielettömän iso kenkäosasto on siinä ihan vieressä ja täytyy kyllä myöntää, että se on suorastaan paratiisi tällaiselle kenkähullulle naiselle. Ja kyllä - oli siellä sellaisiakin korkkareita, joita minun kaapista ei löydy. Vielä.

Asukokonaisuuden etsiminen käy tällaisessa myymälässä näppärästi ja kun apuna on vielä asiantunteva myyjä, niin mikäpä se on naisen ollessa. Ja oikeasti - valikoima on todella runsas ja monipuolinen.

Hopealaukkuja.
Kenkiä silmänkantamattomiin <3
Itselläni on nämä punaiset korkkarit, todella hyvät jalassa - jaksaa kävellä vaikka koko päivän.

Muotoileva vartalosukka pelastaa paljon

Ei riitä, että juhlavaate on sopiva, nimittäin yhtä tärkeää on se, mitä sinne alle laittaa. Oikeanlaiset alusvaatteet tuovat esiin vartalon parhaimmat puolet ja piilottavat ne vähemmän mairittelevat. On olemassa myös salainen ase, jolla saa mahdolliset vartalon muhkurat tasaisemmiksi ja ryhdin ylvääksi - vartalosukka! Sellaisen minäkin mekon alle puin. Ensin väärinpäin, kuinkas muuten. Onneksi Anne huomasi ja pelasti tilanteen.

Ihmeitätekevää aluspukeutumista.

Ei pidä pelästyä tuon vartalosukan pukemisvaiheessa sitä, että se ei meinaa mennä päälle. Minullakin se juuttui jo takapuolen alle ja piti ihan kokolapusta tarkistaa, että uskallanko jatkaa nykimistä. Päätin, että kyllä se s-koko minulle mahtuu ja viimein ahteri siitä läpi plopsahti. Myyjä opasti, että näin sen kuuluukin olla. Jos alusmekko on löysä, ei sillä ole mitään vaikutusta mahdollisiin ongelmakohtiin.

Sovittelua - juhlamekkoja ja hämmentävä ihmemekko

Nämä pääsivät kanssani sovituskoppiin asti. Seuraavissa kuvissa esittelen parhaimmat vaihtoehdot omaan juhlapukeutumiseeni.
Tämä mekko on ihana päällä.
Tämä on kertakaikkiaan ihana mekko, mutta eläväiselle naiselle valitettavasti materiaaliltaan turhan joustamatonta.

Vaan mikä oli valinta ensi kesän rippijuhliin? Se oli mekko, jota en olisi itse vaatetta etsien edes sovittanut. Jotain ihan erilaista ja värissä, jota ei vaatekaapistani edes paljon löydy.

Tummansininen juhlamekko. Tähän kaveriksi kirkkaanpunaiset korkkarit sekä laukku ja punaista huulipunaa. Miltä näyttää?

Yllättävän helposti kävi juhlamekon valinta, epätoivon hetket ja tuskanhiki jäivät tällä reissulla kokematta. Hyvä niin. Ja kun mekko oli löytynyt, halusin ehdottomasti sovittaa erästä toista ihanuutta, joka tuli vastaan juhlamekkoa etsiessä. Jokaisen naisen kaapistahan pitäisi löytyä myös se niin sanottu pikkumusta. Eli luottomekko, joka sopii kaikkiin tilaisuuksiin ja on helposti muokattavissa asusteilla sekä koruilla. Anne esitteli minulle ihmemekoksi kutsumansa mekon, vaatteen, joka sopii monenlaiselle vartalolle. Sehän oli sovitettava, sillä suomalainen ei usko ennen kuin näkee.

Jestas mikä mekko!! Kangas on sellaista ovelasti laskostettua, joten sen alle saa piiloteltua ylimääräisiä muhkuroita, jos sellaisia löytyy. Mekko on kankaan määrästä johtuen yllättävän painava, ei kiipeä reisiä pitkin ylöspäin kävellessä. Pituuskin juuri sopiva. Todellakin ihmemekko!
Mekko takaapäin. Juhlamekon lisäksi myös tämä päätyi vaatekaappiini.

Puku tekee miehen?

Monesti sanotaan, että miehillä se on pukeutuminen niin helppoa, kun voi käyttää aina sitä yhtä ja samaa pukua. Mutta kyllä se varmasti korpeaa vetää rippipuku ylle omiin viisikymppisjuhliin. Vaikka musta puku on aina varma valinta, niin kyllä miestenkin juhlavaatetuksessa muodin tuulet puhaltavat. Niitä tuulia minulle esitteli miesten pukeutumisen osastolla Heidi. Tällä hetkellä ovat viime kesän tapaan muodissa sinisävyiset puvut ja puvun malli on pitkälti slim-voittoista etenkin nuorempien miesten yllä.

Hyvältä näyttää!
Easy care - merkintä, jota huushollin silitysvastaava osaa arvostaa.

Toki kravatteja käytetään yhä, mutta erityisesti solmukkeet ovat nyt muodissa. Sen huomasi myös Halosen miesten pukeutumisen osastolla, nimittäin se solmukkeiden ja niihin sopivien paitojen ryhdikäs rivistö oli suorastaan mykistävä.

Muutama solmuke siinä... Aika sinivoittoinen värivalikoima on näissäkin nyt, kuten myös paidoissa.
Hei nämähän ovat kauniita!
Kravattien värimailmaa.

Aika moni mies valitsee puvun kanssa valkoisen paidan. Kuka sanoo, että se olisi tylsä valinta? Etenkin nyt, kun siihenkin on olemassa vaihtoehto, jossa on mukana sitä jotain...

Siniset napit ja punainen lanka! Kukkakuvioinen kangashan ei paidan ollessa päällä näy mihinkään, joten se ei kenenkään miehisyyttä ravistele. Minusta tämä olisi todella tyylikäs mieheni yllä, kun minulla on se tummansininen mekko ja punaiset korkkarit.

Nuorten muoti

Kurkistin myös nuorisovaatteiden osastolle. Epäilin etten ihan olisi niiden vaatteiden kohderyhmää, mutta Halosen naiset vakuuttivat, että kyllä me vanhemmatkin sieltä löytöjä teemme. Ja miten kävi...

Tämä paita hyppäsi silmiini ja ankkuroi itsensä mieleeni. En ymmärtänyt tätä ostaa, toivottavasti se jaksaa odottaa yhä minua myymälässä. Ikinä ei ole minulla keltaista paitaa ollut, olisiko jo aika?
Söpöt ananastossut vapaa-aikaan.
Nämä farkut pitää kyllä käydä vielä sovittamassa. Voi olla, että joutuu ostamaan...

Kuten kuvista näkyy, niin valinnanvaraa kyllä riittää. Rohkeasti liikkeelle ja anna myyjän auttaa. Lopputulos voi yllättää!

Halosen myymälän löydät Kotkansaarelta osoitteesta Kirkkokatu 12.
Halosen verkkokaupan valikoimaan pääset tutustumaan tästä linkistä.

Katariina <3