Weekend Festival 2016

Viime viikonloppuna oli Weekend Festivaalit Helsingissä ja sinne mekin eksyimme miehen kanssa. Olimme siis kuskina, mutta samalla tuli mentyä festareille itsekin. Siellä me kaksi vanhaa varista sitten istuimme juhlivan nuorison keskellä.

Hotellin varasin jo keväällä. Valinta osui Scandic Grand Marinaan, joka sijaitsee Katajanokalla. Jo alkumatkasta olin jännän äärellä, nimittäin mieleeni putkahti, että jäiköhän se meikkipussi sittenkin kotiin siihen sängyn päälle. Maalailin jo kauhukuvia seuraavasta aamusta ja siitä kuinka menisin Stockmannin kosmetiikkamyyjiltä pyytämään apua - Tehkää tälle jotain!! Niin kovin turhamaista, myönnän, mutta minulle tärkeää. No oli se pussukka matkassa, hukkaan meni hyvät suunnitelmat. Parempi näin, kaikkien osapuolten kannalta.

Erittäin leveä vuode. Plussaa yhtenäisestä sijauspatjasta.

Olin toivonut sijoitusta ylempiin kerroksiin ja ikkunoista maisemaa. Huone oli neljännessä kerroksessa. Merimaisemaa sieltä näkyi, mutta koska olimme Katajanokalla, näkyi ikkunasta usein risteilylaiva. Lähtevien ja saapuvien laivojen äänet kantautuivat sisälle huoneeseen.

Viking Mariella.

Auton jätimme hotellin pihalle parkkipaikalle. Sisäparkkiin emme mahtuneet, tilaa kyllä oli, mutta katto otti kiinni... Festarialueelle matka taittui taksilla. Taksitolppa oli kätevästi hotellin edustalla. Ensimmäisenä silmiimme osui Kovasen taksifirman musta mersu. Kuljettaja sanoi, että mieluiten pitäisi ottaa jonon ensimmäisenä oleva auto. Mieheni siihen totesi, että "Myö ei Skodalla ajeta!" Ja niin matkasimme mersulla. Pääkaupungissa liikkuessa olen kiinnittänyt huomiota kyseisen yrityksen kalustoon. Kaikki uusia, mustia mersuja. Ei mainostarroja, kuljettajilla tumma puku päällä. Tyylikästä. Tiedän minkä firman palveluja jatkossa käytämme.

Kovanen. The Taksi!

Valtavasta ihmismäärästä huolimatta festarialueelle pääsi sisään parinkymmenen minuutin jonotuksen jälkeen. Portilla tarkastettiin laukut. Hiki tuli, kun ei meinannut minun Buranat päästä sisälle. Puhumalla siitä selvittiin, onneksi. Migreeniherkälle ihmiselle on tärkeää, että lääkkeet on mukana, sillä pelkkä tietoisuus siitä, että pillerit ei ole matkassa lisää kohtausriskiä.

Kohteessa.
Rannekkeen väri oli oikein osuva vaaleanpunaisen ystävälle.

Weekend on hyväntuulinen ja kaikin puolin siisti festari. Ihmisiä oli paljon liikkeellä. Perjantaina meidän ikäluokka oli harvassa, mutta lauantaina näkyi "vanhempaa" väestöä enemmänkin. Selkeästi samasta syystä siellä kuin mekin - kuljettajina.

Perjantaina esiintyi Antti Tuisku. Hänestä olikin mediassa kirjoitettu jo paljon ennakkoon. Ihmetystä Weekend-yleisössä oli herättänyt se, että Tuisku oli laitettu esiintymään päälavalle toiseksi viimeisenä, kyseessä siis primetime. Tuisku kuitenkin on poppari ja nämä festarit elektronista konemusiikkia varten. Seuraavana päivänä Hesarin ja Ilta-Sanomien otsikot julistivat kuinka Antti sai yleisön puolelleen. Ehkä niin kävi joiltain osin, mutta paikan päällä olleena voin kertoa, että ei se ihan niin mennyt... Tunnelma lässähti Tuiskun aloitettua. Osa yleisöstä hakeutui muualle, olihan esiintymislavoja kuitenkin kaikkiaan neljä, joten oli mistä valita. Itse jäin pöydän ääreen seuraamaan, vanha ei jaksa vaeltaa. Tuisku esiintyi tunnin ja tämän yhden tunnin aikana hän itse nosti itseään jalustalle monen monta kertaa. Jaksoi muistuttaa kuinka te olette täällä Antti Tapania katsomassa jne. Minä ärsyynnyin. Niin se vaan on, että ilmassa raikuva "sata salamaa, aaaah!!!" kuulostaa juuri niin kamalalta Weekend Festivaaleilla, kuin jos Tuska-festareilla soisi Letkajenkka. Antti Tuisku on tehnyt hienon uran ja on yksi Suomen eturivin poppareista, mutta nyt esiintymispaikka oli väärä.

Ja seuraavaksi tunnelmia kuvina:

 

Tämä kuva on yksi suosikeistani!

Illan vaihtuessa yöksi pääsivät valot ja pyrotekniikka oikeuksiinsa:

Molemmat illat huipentuivat ilotulitukseen.

Yhteenvetona voin sanoa, että porukan määrään nähden häiriökäyttäytymistä oli vähän, sekä silmittömään humalaan itsensä juoneita oli vain kourallinen. Järjestyksenvalvojilla riitti kuitenkin töitä, muutamia juhlijoita vietiin raudoitettuna pois alueelta - myöhemmässä vaiheessa käytössä oli myös nippusiteet.

Erään surullisen havainnon tein. Nuoret naiset/tytöt polttavat tupakkaa todella paljon! Ero samanikäisiin poikiin/miehiin oli silmiinpistävä. Näky oli ruma ja sai minun kukkahatun kiristämään tiukkana pantana otsalla.

Ja kuulkaa kun pari vuorokautta menee vähillä unilla, ruokana pelkkää makkaraperunaa, hampurilaista ja hodaria, niin kyllä tuntuu ihan koko kropassa. Karsea olo tuli. Voitte uskoa, että sunnuntaina kotona perunat ja jauhelihakastike oli herkkujen herkkua.

Örps...

Toki kävin lauantaina vähän shoppailemassa. Vierailu Stockkan kosmetiikkaosastolla ja tämä nainen on onnellinen. Mukaan tarttui nämä:

Lancomen Effacernes Longue Tenue taltuttamaan väsyneitä silmänalusia ja Chanelin Rouge Allure huulipuna sävyssä 138 Fougueuse.
Lähikuva aarteesta <3
Ja tässä huulipuna käytössä.

Seuraaviin festareihin on melkein vuosi aikaa, ehtii huilata. Aika monet festarit saadaan vielä koluta läpi, ennen kuin meidän poikajoukko on lähelle aikuisikää saatu. Nuorin on vasta neljän vanha...

Mukavaa viikkoa Sinulle!

Katariina <3