Yrittäjän vapaapäivä

Oletteko koskaan miettineet minkälainen on yrittäjän vapaapäivä? Onko se myöhäinen aamuherätys, oleilua vailla suunnitelmia, lepäämistä ja aikaa perheen kesken? Ei se ole. Voin kertoa teille, että näiden yli kahdenkymmenen vuoden aikana en ole vielä sellaista päivää nähnyt. Päivää, jolloin ei oikeasti tarvitse tehdä mitään ja ettei edes puhelin soi, ei sellaista ole olemassakaan.

Tässä yrittäjä "lepää" konehallin lattialla.

Viime ajat on meillä miehen kanssa vierähtäneet kovinkin eri osoitteissa, hallilla riittää hommaa. Aina kun yksi pikkuhomma valmistuu, niin seuraava tupsahtaa esille. Nehän lisääntyy kuin kanit siellä! Ne huoltohommat siis. Ei ole ollut ongelmia viikonloppujen viettämisessä, aika menee kuin iltamissa koneita rassatessa.

Puolikas mies tässäkin kuvassa...

Olen aiemminkin kertonut siitä, että tällaisessa elämäntilanteessa täytyy osata tarttua hetkeen. Carpe diem -postauksen voitte lukea tästä. Mieheni ehdotti tänään, että mekin voisimme tulla sinne hallille. Pojat ajelisi crossipyörillä ja paistetaan nuotiomakkarat. Loistava idea! Pienistä hetkistä koostuu ne parhaimmat muistot, juuri ne, joiden voimalla jaksaa taas painaa arjen räntäsateessa. Itse en olisi älynnyt, vaan olisin kökkinyt kotona viikkaamassa pyykkiä ja muuta joutavaa.

Muistin hakea kaupasta makkarat ja sinapin. Niin pitkälle ei ajatus kantanut, että olisin ymmärtänyt makkaratikut mukaan ottaa. Tiesittekö, että jos joskus on ollut partiolainen, ei se todellakaan ole tae mistään. Minun erätaidoilla ei synny nuotio, ei syty tuli, eikä valmistu makkaratikku. Onneksi mieheni on kätevä käsistään. Lapsetkin tekevät paremman nuotion kuin minä.

Kätevä mies laittaa makkaranpaistotulet alkuun kaasupolttimella.
Tällaiset retkimaisemat tänään...
Nuotiolla.
Makkaranpaistoa.

Makkarat saatiin paistettua ja pikkumönkijällä pääsin minäkin ajamaan. Kuulemma liian kovaa. Mies jäi vielä sinne hallille kuorma-auton kimppuun, kun minä lapsikatraan kanssa suuntasin kotiin. Muutamia lumihiutaleita leijui taivaalla, alkusoittoa tulevasta. Ensi viikolle on luvattu lumisadetta, pitää kiireisenä jatkossakin.

Katariina <3

PS. Kiti, olisimme niin mielellään tulleet tänään konserttiisi, mutta tämä päivä meni näin. Taas.