Yrttipuutarha Redutti-Kotka

Minä olen yleensä aina myöhässä tai viime minuuteilla paikalla. Siis aina. Nyt olin kuitenkin hyvissä ajoin liikkeellä, mutta tällä kertaa se ei ollut hyvä asia ollenkaan...

Vasta viime kesänä huomasin, että Kotkassa on yrttipuutarha, Redutti nimeltään. Jäi kuitenkin silloin käymättä ja ajattelin nyt paikata tilanteen. Ei ollut hyvä idea. Puutarhan yrtit eivät olleet vielä loistossaan näin kasvukauden alkutaipaleella. Osa viheriöi kyllä, mutta toisissa kohdin oli vielä paljas multa ja juuri kylvetyt siemenet. Kaupungin työntekijät siellä ahkeroivat kovasti. Hienosti pitää Kotka huolta lukuisista puistoistaan, arvostan suuresti.

Esittelen teille nyt kuitenkin tuon kauniin puutarhan niiltä osin, kuin sain sitä ikuistettua. Käykää itse keskikesällä katsomassa - silloin, kun puutarha on upeimmassa loistossaan. Minä olen kuitenkin myöhässä ja minulta se jää kokematta.

Sisäänkäynti yrttien aistikkaaseen valtakuntaan.

Yrttipuutarha Redutti-Kotka on perustettu Ruotsinsalmen pienen pieneen linnoitusrakennukseen. Redutit ovat pieniä umpilinnakkeita, joita aikanaan rakennettiin strategisesti tärkeille paikoille. Yrttipuutarhassa voi tutustua noin sataan erilaiseen yrtti- ja lääkekasviin. Kotkan kaupungille tyypilliseen tapaan kaikki kasvit on varustettu nimikyltein. Tässä puutarhassa on huomioitu myöskin esteettömyys. Yrtit on kohopenkeissä, käytävät leveät ja kylteissä myöskin pistekirjoitusta.

Opastekyltti. Huomaa pistekirjoitus.

Tässä ottamiani kuvia, olkaa hyvät:

Puutarhan kohopenkit.
Ruohosipuli kukkii.
Kypsyvä mansikka.
Kukat ja yrtit vetävät puoleensa runsaasti kimalaisia, perhosia ja kaikenlaisia pörriäisiä.
Vanhaa seinää.
Leveät käytävät takaavat esteettömän kulun.
Linnoituksen kiviä, välissä pikkukiviä kiiloina.
Haukkavuoren näkötorni kurkistelee muurin takana.

Siinä kuvasatoa, mutta paras nähdä paikan päällä. Löytyy osoitteesta Haukkavuorenkatu, Kotka.

Ennen purjehtimista huonekaluliikkeeseen keräsin voimia kahvin ja jäätelön avulla. Seurana minulla oli tämmöinen kaveri:

Kahvittelukaverina naurulokki.

Ostosreissu huonekaluliikkeeseen oli nopea ja tehokas. Esittelen saaliini toisessa postauksessa.

Mukavaa viikkoa juuri Sinulle!! <3