99 prosenttisesti kierrätyskoti

Heissan! Mainitsinkin, että teen päivityksen kodistamme, kierrätykseen liittyen. Kuten otsikko kertoo, kotimme on 99% kierrätettyä. Tuo yksi prosentti lähtee pois sadasta siksi, että osa kodintekniikasta on uutta. Luvassa onkin nyt aikamoinen pläjäys kuvia meidän kodista, VAROITUS, tämä on varsinainen photo overload... :)

Olen aina ollut kirpputori fani ja vanhat esineet ovat aina kiehtoneet minua. Olen onnekseni löytänyt itselleni miehen joka jakaa tämän saman rakkauden. Pikku hiljaa kotimme on täyttynyt vanhoilla aarteilla; kirpputoreilta, antiikkiliikkeistä ja huutokaupoista hankittuilla esineillä. Vanhassa aina kiehtoo niiden tarina ja tietysti kestävyys. Jos jokin huonekalu on jo sata vuotta vanha, niin olen aika varma, että se kestää vielä toisetkin sata vuotta. Vai mitä? :)

Huutokaupasta ostettu vanha kaappi on täynnä astioita. Ostimme tämän noin kolme vuotta sitten täältä Tiutisen työväentalon huutokaupasta. Se painaa ihan tajuttomasti ja me kannoimme sen miehen kanssa kahdestaan. Kaappi ei mahtunut yläkertaan vanhassa talossa ja se jäi alakertaan, eteiseen. Pian muutimmekin muutaman talon verran ja kaappi sai paikan meidän keittiöstä. Onneksi muuttomatka oli lyhyt.

 Ennen kotimme oli aika väritön, valkoinen. Ja kaikki aina maalattiin valkoiseksi. Rakastan vieläkin valkoista ja sen kauneutta, mutta nyt meillä on jo varsin värikäs koti, huonekalut sekä asukkaat.

Olemme laittaneet kaikki meidän vanhat(lue: uudet)esineet kiertoon ja nykyään ovesta tulee sisään vain kierrätettyä ja itsetehtyä. Jotenkin olemme puoli vahingossa päätyneet tähän ajatukseen, että kaikki uusiokäytetään, rakennetaan itse tai ostetaan kirpputoreilta. Kun tajusimme, että olemme eläneet näin jo pitkään, tykästyimme siihen ajatusmaailmaan ja päätimme pysyä siinä. 

Kaikki ystävämme tietävät, että meille saa ostaa lahjoja myös kirpputoreilta ja osaamme arvostaa käytettyä.

Viimeisin itsetehty on tämä vauva/koiraportti. Se rakennettiin varastosta löydetyistä puista jotka hiottiin sileäksi. Saranatkin nappasin uusiokäyttöön vanhoista ikkunoista.
Baarikaappi on ostettu meidän ensimmäiseen yhteiseen kotiin. Vinolipasto on vanha radio ja poistimme vinyylisoittimen ja asensimme tilalle hyllyn. Toimii ihan mahtavan hyvin baarikaappina kun ovetkin saa lukkoon ja lipaston ovesta tulee sopiva taso. Vielä kun ehtisimme käyttää sitä joskus ;)
Vanhoista suksista tuli verhotanko. Keittiössä verhotankona on suksien sauvat. Yksi lemppareistani on vanhasta lintuhäkistä tehty lamppu.

Toisen roska on toisen aarre. Tiesitkö, että kirpputoreilta voit löytää ihan mitä vain ja koska vain. Käytän facebookissa kirpputorisivustoja, mutta yleensä vain silloin jos tarvitsen ja etsin jotakin tiettyä. Tykkään kierrellä kirpputoreilla, sillä koskaan ei tiedä mitä kivaa sieltä voit löytää. Vaikka suurin osa meidän huonekaluista ja esineistä ovat oikeasti vanhoja, niin ostamme myös "uusia" tavaroita, mutta käytettynä. Olemme myös tehneet monia "roska" löytöjä ja putsaamalla ja korjaamalla, niistä on saanut ihania aarteita.

Vanhoista esineistä saa helposti muokattua jotakin uutta, vaihtamalla sen käyttötarkoitusta. Harrastuksiimme kuulukin juuri se, että käytetään vanhoja tavaroita jollakin aivan uudella tavalla. Mieheni on hyvin kekseliäs näissä asioissa.

Kalalaatikko toimii nyt hyllynä.
Ja vanhat perunalaatikot toimivat rappusten kaiteena, sekä kirjahyllynä.

Aloitimme keittiöremontin loppuvuodesta 2015, joka sitten keskeytyi kun sain tietää raskaudestani alkuvuodesta. Remontointi keskeytyi sillä minulla oli niin pahat pahoinvoinnit ensimmäiset neljä kuukautta ja vointini ei mitenkään kestänyt suurta urakkaa.

Pikku hiljaa olemme kuitenkin jatkaneet remontointia ja saimme poistettua jo yhdeltä seinältä kaikki yläkaapit, asensimme avohyllyjä, maalasimme kaikki sisäkattojen pinnat sekä keittiön seinän. Itsetehdyssä on aina sitä tekemisen meininkiä ja lopputuloksesta voi olla erityisen ylpeä, kun se on omaa käsialaa. Remontoitavaa on vielä paljon, mutta talomme on jo kuitenkin 94-vuotias, niin eiköhän se kestä odottaa, vielä hetken. 

Maalasin muutamia viikkoja sitten meidän leivinuunin. Nyt se uudistuneen raikas, sekä antaa keittiölle ihan erilaisen tunnelman. Tykkään kuinka punaiset emaliastiat tulevat hyvin esiin mustan ja valkoisen rinnalla. Vanha jakkara on yli satavuotias kiinalainen söpöliini. Meillä on emännän jakkara, sekä isännän jakkara.

Kun kierrätyksen ja kirpputorejen makuun pääsee, on siitä vaikea päästä eroon. Mietinkin tuossa vasta, että ostanko enää ikinä mitään uutena kaupasta. En tiedä. Se jää nähtäväksi. Kierrättäminen on halpaa ja siinä viehättää myös ekologisuus, mutta kaikista parasta on se, että meillä on persoonallinen koti. Se on juuri meidän näköinen ja suurella sydämellä rakennettu.  

Meillä on paljon huonekaluja joilla on myös tunnearvoa. Anssin suvun mökiltä pelastimme monia esineitä kun mökki myytiin pois. Sukset ovat myös mökiltä ja ne aina tuovat mieleen sen ihanan ja pienen mökin järven rannalla, jossa vietimme aikaa kun olimme vastarakastuneita. 

Vanha laatikko on isäni kätköistä.

 Esineiden takan on paljon tarinoita. Haluan, että meidän koti on viihtyisä, kotoisa ja kaiken kaikkiaan täynnä tarinoita. 

Kotimme aarteet ovat osa meidän tarinaa. Villiinnyn täysin kun keksimme uusia projekteja ja onneksi tuunattavaa ja rakennettavaa riittää aina omassa kodissa. Mielessä pyörii jo paljon uusia projekteja joista puhuimmekin jo Anssin kanssa. 

Ihailen kuitenkin monenlaisia tyylejä ja seurailen sisustuslehdistä ja blogeista paljon erilaisia koteja. Tyylilajilla ei ole niinkään väliä, kunhan koti on omistajansa näköinen ja uskon, että sen huomaa heti. Ihailen myös valkoisia ja avaria koteja joissa on paljon tilaa ja huolella valittuja huonekaluja ja esineitä, vaikka meidän koti onkin värikäs ja täynnä yksityiskohtia.

Minkälaisesta tyylistä sinä pidät? Onko lemppareita ja inhokkeja kodin tyyleissä?

Tällainen on siis meidän koti, lähes 100% kierrätettyä ja itsetehtyä. Lupasin teille paljon kuvia, ja tässä ne nyt olivat. Toivottavasti tämä herätti sinussakin ajatuksia ja ehkä vähän inpiroiduit oman kodin suhteen, oli kotisi sitten vintagea taikka modernia. Ihania sisustushetkiä toivottaen ja palailen taas pian!