Asenne: Positiivisuushaaste!

Viime viikolla Keskiviikko-lehden artikkelissani kirjoitin positiivisuudesta. Aihe on mielestäni erittäin sopiva juuri nyt, sillä kesä saa meidät iloitsemaan jo muutenkin. Minä olen aika positiivinen ihminen, ja samalla olen realisti joka haaveilee, mutta toimii käytännönmukaisesti arjessa. "Positiivinen" minä jaksaa vahvasti uskoa, että iloisella asenteella pärjää aina paremmin. "Realistinen" minä taas pyrkii aina järjestämään asiat niin, että se positiivinen mieli pysyy yllä. 

Mieleeni(varmastikin ikuisesti)on jäänyt tapaus vuosia sitten, kun eräs vakiasiakas(n. viisikymppinen rouva henkilö)tuli ravintolaan illanvietoon ja minä tervehdin häntä iloisesti baaritiskin takaa. Rouva hymyili ja tervehti, mutta töksäyttää siihen perään, "että täytyykö sun aina ollu noin vi**n pirteä?!?" Hetken tunsin sisälläni kuinka pala nousi kurkkuun, mutta työnsin sen takaisin sinne(oikein syvälle)ja vastasin hymyillen, "Kyllä."

Rouva selvästikin hämmentyi, kuten kaikki hänen ystävänsäkin, ja vastasi minulle, "Okei, no ei kai siinä sitten mitään." Ilta jatkui normaalisti, mutta kyllä mietin hänen sanojaan. Jopa hieman vihaisesti ja ehkä vähän pettyneenä. Jos ei ihminen saa olla pirteä työpaikallaan niin missä sitten?

Suomalaiset ovat välillä vähän jöröä kansaa ja välillä minua mietityttää miksi jotkut ottavat toisten onnen niin henkilökohtaisesti. Mutta minä olen päättänyt, että se ei haittaa. Ja kyllä on lupa olla iloinen ;) Eikö!! ❤ 

Mutta nyt haluasin haastaa sinutkin mukaan ja iloitaan yhdessä niistä pienistä asioista. Alla kirjoittamani artikkeli. Otatko haasteen vastaan? :) 

Varmasti moni, kuten minäkin, löytää lohtua ja uutta inspiraatiota kesästä. Aurinkoiset ja valoisat päivät lisäävät arkeen ihan uudenlaista hohtoa. Siksi juuri nyt on hyvä aika aloittaa elämä uudella asenteella kohti onnellisempaa arkea.

Facebookin ihmeellisessä maailmassa monesti haastaamme toisiamme positiivisuus päivityksillä, mutta miksi emme voisi käyttää tätä ajatusta ihan oikeassa elämässäkin. Haluasinkin haastaa sinut mukaan iloitsemaan arjesta.

Mistä asiasta iloitset tänään ja huomenna? Onko se vapaa päivä, onnistunut työpäivä tai löytyykö syy hymyysi ihan vain maukkaasta kahvikupposesta?

Juuri nyt minä iloitsen kesästä, valosta ja kukista. Luonnon vehreys antaa minulle positiivista energiaa, jolla pärjään pitkälle syksyyn.

Jos haaste tuntuu vaikealta, kirjoita lapuille muutamia iloisia ajatuksia ja laita ne purkkiin. Kun tule niitä päiviä, että iloiset ajatukset ovat hukassa voit ottaa purkista yhden lapun ja muistat, mikä arjessasi saa sinut hymyilemään.

Uskallan väittää, että asenteella saat arkeesi paljon hyvää. Mitään suuria muutoksia se ei vaadi, mutta haastan sinut jokapäiväiseen onneen. Pienet ilot ovat niitä voimavaroja. Otatko haasteen vastaan?

p.s. lehdessä nimeni olikin vaihtunut Anna-Kaisaksi, mutta kyllä minä olen vielä Aino ;) 

Mukavaa alkanutta viikkoa! Tässä muutamia kuvia niistä mitkä ilahduttavat arkeani <3

Nämä hassut!