Auttavainen pieni taapero ❤

 

Tämä meidän pieni kaksivuotias on sellainen pikku apulainen. Hän on juuri siinä iässä, että kaikkeen täytyy päästä mukaan tai ainakin seuraamaan ihan vierestä.

Tehtiin tuossa jokunen aika sitten pikkupizzoja ja Edvin tietysti pääsi leipomaan myös.

Kun hääräilen keittiössä, taapero omatoimisesti touhuilee mukana menoissa. Välillä pieni on jääkaapilla ja ottaa sieltä piimäpurkin ja ilmoittaa kovalla äänellä, "LISÄÄ PIIMÄÄ!!". 

Tai sitten hän on rikkaharja kourassa ja lakasee pöydän alta murusia. Murusia jotka hän juuri sinne mupusteli voileipää syödessä :)

Usein se on niin, että näissä tilanteissa syntyy enemmän sotkua kuin siivoa, mutta ajatus on tärkein.

Pieniä keittiöapulaisia löytyy vähän enemmänkin.

Annan Edvinille aina ruuanlaiton aikana omia pieniä tehtäviä. Edvin osaa hienosti laittaa kattilaan pilkotut perunat kun teemme muussia, ja korjaa perunankuoret roskikseen. Toissapäivänä pöydällä(ja lattialla)oli pari desiä merisuolaa kun purkitimme suolasieniä. Purkissa suolaa ei ainakaan ollut.

Mutta koen, että se on hyvin tärkeää tuolle pienelle, että hän pääsee osallistumaan. Lapsi tietää, että hän on tärkeä ja että hän osaa auttaa. Tiedäthän itsekin sen tunteen, kun olet oppinut tai aloittanut jotakin uutta, sitä pitää päästä kokoajan tekemään tai ainakin siitä täytyy kertoa kaikille. Huomaan että meillä arkiaskareet sujuvat paljon paremmin kun otan hänet mukaan puuhiin. 

Täytyyhän taikinaa vähän maistella.

Joka päivä keksin lisää asioita missä Edvin voisi olla mukana, tai itseasiassa Edvinhän näitä keksii. Pyykkäämistäkin olemme kokeilleet monta kertaa. Mutta E viihtyy enemmän kalsarit päässä kuin niitä viikaten. 

Huomaan kuitenkin, että Edvin innolla aina vie banaaninkuoret roskikseen, ja riisuttuaan housut vie ne aina pyykkikoriin ja joskus jopa korjaa lelut lelulaatikoihin. Kun minä kehun, näen sen ilon ja ylpeyden pienen kasvoilla. 

Mistä kotiaskareista teidän taaperonne tykkäävät tai tykkäsivät? Ja oletteko tekin huomanneet sen ilmiön, että kun nämä taaperot kasvavat, kotiaskareet eivät enää kiinnosta?!? #meidänteinieiteemitään :D 

Mukavaa loppuviikkoa!!