Cafe Sagitta, meidän kahvihetki Pyhtäällä.

Sunnuntaina kävimme Pyhtäällä kahvilla merenrannalla, siellä sijaitsee Cafe Sagitta. Sää olikin ihan mahtavan upea ja takkejakin piti riisua kun oli niin lämmin. Istuimme terassilla auringossa ja tuntui niin kesältä. Uskalsimme jopa syödä jäätelöt.

Sunnuntai on mukava päivä rentoilla ja siksi se sopii mainiosti kahvittelupäiväksi. Lauantai on yleensä liian kiireinen ja ruokakaupassa käynti vie suuren osan päivästä. Illalla sitten saunotaan oikein pitkään. Mutta, sunnuntaisin voimme käydä kahvilla, lounaalla tai vaikka päivällisellä koko perheen voimin. Liian moni paikka on mielestäni suljettu sunnuntaisin ja usein joudummekin pohtimaan minne menisimme. Eilen suuntasimme sitten Lököreen.

Cafe Sagitta palvelee lauantaisin ja sunnuntaisin. Lauantaina koko päivän 11.00-21.00 ja sunnuntaina 11.00-18.00, mutta tiloja voi myös vuokrata tapahtumien tai kokousten parissa. Talvisin takkatupa on lämmin ja kuuma kaakao, sohvalla nautittuna, maistuisi minulle jo nyt.

Pari kuppia kahvia ja pientä makeaa tai suolaista, maistuu aina. Eilenkin terassi täyttyi nopeasti ja mekin nautimme auringosta sekä maisemista pitkään. 

Kahvilakoira Bruno viihtyi meidän seurassa. Edvin heti teki tuttavuutta ja Bruno sai rapsutuksia. Lieneekö kahvilakoirulin kiinnostus meistä sitten siitä, että Edvin tarjosi oman pupunsa Brunolla vai olimmeko vain hauskaa seuraa. 

Tykkäsin kovasti kahvilan ilmeestä. Melko yksinkertaisella saa niin helposti viihtyisää. Etenkin vanhat esineet ja pienet yksityiskohdat olivat kauniita ja luovat niin kotoisan olon. Kahvilan täytyy olla viihtyisä, että vierailu pitkittyy ja santsikierrokset houkuttavat. 

Tykkään aina tukea paikallisia yrittäjiä, sillä itsekin tiedän entisenä kahvila/ravintolapitäjänä, kuinka kaikki asiointi on tärkeää. Ja kun paikka on hyvä, niin onhan siellä syytäkin käydä. Seutumme tarvitsee kivoja paikkoja ja tapahtumia, sekä toivon aina, että jokainen muistaisi käyttää niitä palveluita aina vaan kun on mahdollista.

Tänään juttelimme juurikin kahvilakulttuurista ja totesimme, että ehkä Kotkalaiset käyttävät kahviloita taas enemmän kuin ennen. Tänäänhän aukesi myös uusi kahvila kaupunkiin, Hygge. Sen katsastan heti heti kun alkuryysis tasaantuu, sillä paikka näytti olevan melkoisen täynnä. Tosin, olisihan se hienoa ja täysin mahdollista, että pöydät olisivat kokoajan varattuina. 

Edvin ei vielä kävele, mutta tuen kanssa kävely houkuttaa. Rattaita on mukava työntää itse ja harjoittelu on niin hauskaa. Kun Edvin pääsee vauhtiin, on siskolla perässä pysymistä.
Venelaiturit olivat vielä täynnä veneitä. Ja eilen olikin mahtava merisää. Muutamia veneitä nostettiin jo talvisäilöön, mutta vesillä näkyi paljon liikennettä.
Hymypoika: eväitä ja jäätelöä on syöty.

Mitä kahviloita sinä suosittelisit ja miksi? Ja minkälaisista kahviloista itse pidät? On mukava aina löytää uusia paikkoja. Ja varsinkin esteettisesti kauniit puitteet ja ympäristöt houkuttelevat vierailemaan uudestaan ja uudestaan. 

Mukavaa alkanutta vikkoa! Täällä suunnittelen pientä arvontaa. Joten pysyppä kanavalla ;)