Kesäruokaa: Turska!

Sunnuntaina äitini tuli meille kylään kauppakassit kädessä. Kasseista löytyi turskafilettä, varhaisperunoita, lehtikaalia, kevätsipulia ja parsaa. En muista(eikä kukaan muukaan meistä muistanut)koska viimeksi on tullut syötyä turskaa. 

Valmistimme yhdessä yksikertaisen ja maukkaan aterian. 

  • N. 600g turska filettä
  • 8 koulunäkkiä 
  • 2 kananmunaa
  • Jauhoja

Tee näin: Murskaa koulunäkit. Viipaloi turska sopiviksi paloiksi ja mausta sitruunalla ja suolalla. Kasta palat jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi näkkimuruissa. Paista fileet voissa rapeaksi ja lisää vielä ripaus suolaa tarvittaessa. Hyvin simppeliä, mutta kala ei mielestäni vaadi muita mausteita. 

Ihanat rapeat kalapalat saivat kaverikseen varhaisperunoita, parsaa ja lehtikaalisipsejä. Lisukkeena raikas sitruunainen tilli-kermaviilikastike. Nams!

Aika upeeta kesäruokaa sanoisin minä. ❤

Onko sinulla vinkkejä kesäruokailuun?

Mukavaa viikkoa, palataan taas pian.